ekler pasta

Ekler pasta 1990 yılında o kadar meşhurduki; okulda siparişlere yetişemezdik. :) bende ne zamandır yapmıyordum. Herkesin severek yediği nefis bir tad. İç kremasını çikolatalı,çilek aromalı, karemelli, muzlu vb. yapabilirsiniz.
Tarif için:

125 gr margarin
1 su bardağı yarı su yarı süt
5 yumurta
12 çorba kasığı un
1 fiske tuz

yapılışı:

tencereye yağ su ve sut eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar bekletilir yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kasıkla helva yapar gibi 10 dakika kısık ateste karıstırılarak pisirilir.
soğuyunca yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur. krema torbasına doldurulur. yağlanmıs fırın tepsisine aralıklı istenilen buyuklukte sıkılır. istediğiniz sekildede sıkabilirsiniz.
önceden ısınmıs 175 derecede pembe renkte pisirilir… soğuyunca içlerine krema torbası ile beyaz krema sıkılır…

Yorumlar

Fransali Gelin dedi ki…
ama ustundeki sosu soylememissniz
banu kırmızıgül dedi ki…
tarifi yazayım:

300 gr bitter çikolata 300 gr krema.
kremayı çukur bir tavaya alın biraz kaynasın çikolatayı ekleyin ocağın altını kapatın karıştırın ganaj hazır ılıyınca eklere sürün

hazır çikolata soslardan kullanabilirsiniz

2 tarıf:

2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaiığı kakao
1,5 çorba kaşığı un
bunları karıştır pişir içine 1 çorba kaşığı margarın ekle karıstır ılıyınca kullan
kolay gelsın
PAPATYA PRENSES dedi ki…
peki ara kreması? :)

çok şahane görünüyor..
banu kırmızıgül dedi ki…
tesekkur ederım


ara kreması:
http://kibeleninmutfagi.blogspot.com/2007/12/profiteroll-pasta.html

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi