Devil’s food – şeytan kurabiye

Severek yaptığım Devil’s food cake – şeytan kek :- ) tarifinin kurabiye versiyonunu :) ne zamandır denemek istiyordum. Nefis bir kurabiye oldu. Kremasını farklı yapabilirsiniz…

Malzemeler:

250 gr kakaolu kekun ( sinangil kakaolu kekunu kullandım)
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta, yarım su bardağı pudraşekeri
2 yemek kaşığı süt

not: sıvı yağ yerine erimiş ılık 1 büyük çay bardağı margarin veya tereyagı ekleyebılırsınız. o zaman hamura daha iyi hakim olabilirsiniz..

kreması:
1 paket krem peynir (labne) veya tuzsuz 2 su bardağı lor peynir
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı oda ısında beklemiş.

Hamur malzemelrini karıştırın. yumuşak bir hamur yapın. ( unu göz kararı ekleyin bazı yumurtalar buyuk olabiliyor. ayarlayın). Merdane ile ince açın. yuvarlak kalıpla kesin ve az yağlı tepsiye dizin. Önceden ısınmış 185 derecede yalnızca 9 dakika boyunca pişirin.

Krema işlemi: Krem peynirini, pudra şekerini ve tereyağı çırpın. Ardından, kurabiyelerin arasına sıkın.

not: peynirin yoğunluğu azsa pudra şekerini arttırabilirsiniz…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi