dereotlu poğaça


Malzemeler:

2 yumurta150 gr peynir-çökelekte olur100 gr tereyağı1 çay kaşığı karbonatyarım limon suyu2 su bardağı unyarım bağ ince doğranmış dereotu1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1- yumurtanın sarısı akı ayrılır. akı hamura sarıları poğaçaların üzerine sürün2- yumurta akını bir kaba koyun içine ufalanmış peynir ,yağ , dereotu, karbonat limonsuyu , un ve tuz ekleyin yoğurun. yumurtadan biraz büyük parçalar alın, istediğiniz şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün 180 derecede pembe renkte pişirin…

Yorumlar

Su Tünay dedi ki…
Bugün bu poğaçayı denedim..Tek yaptığım fark biraz tuzu artırdım.Hep tatlı tarifleri deniyordum..Ama bunuda tarif defterime eklemeliyim.Çok güzel birşey oldu poğaçalarım.Ama bir tepsi çıkıyor:(...Aslında az yapmak ilk denemelerde herzaman için en doğrusu..Ama böylede güzel olunca....Birşeyi merak ediyorum..Nişastalı poğaçanız için kıyır kıyır demişsiniz...Onada dereotu katsam mesela süper olurmu? Ne dersiniz..Emeğinize sağlık.Sen süpersin...
banu gökşin dedi ki…
su hanım tesekkur ederım
ellerınıze saglık. nısastalı pogacayada dereotu ekleyebılırsınız super olur sevgıler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

tel kadayıflı kek

portakallı şifon kek

yumurta akı ile yapılan limonlu kek