Damla sakızlı kurabiyeyi çok severiz. Bu sefer hamurun yarısını mantar kurabiye seklinde yaptım. Ceviz iriliğinde yuvarladım, ortasını yuvarlak küçük kalıpla kakao yerine tarçına bulayarak hafif bastırdım. Damla sakızlı tarçınla buluşunca nefis bir tat oldu. :) yerken dağılıyor ..

Malzemeler:

250 gr erimiş ılık margarin

1 su bardağı pudraşekeri

2 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı toz haline gelmiş damla sakızı

1 paket kabartmatozu

4 su bardağı mısır nişastası

toparlamak için aldığı kadar un

tarçın


Yapılışı:

Erimiş ılık yağ ile şeker karıştırılır. yumurta sarıları eklenir karıştırılır nişasta, damla sakızı ve kabartma tozu eklenir yoğrulur. Hamur toparlamak için az az un ilave edilir ele yapışmayan yumuşak hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir.

Az unlanmıs zemınde hamuru yarım cm açın. Hamuru istediğniz şekilde kalıpla kesin veya ceviz iriliğinde alın yuvarlayın ortasına yuvarlak küçük kalıbı tarçına bulayın ve hafif bastırın. kağıt serili tepsiye dizin. önceden ısınmış 185 derecede pembeleşmeden pişirin..