Çokoprens almaz mıydınız?

Çokoprensi kim sevmez ? Gökşin ve ben bayılıyoruz. :) Hazır çokoprensleri aratmadı. Kremasına arzu ederseniz nutella sürebilirsiniz. Ben bitter ve kremayla ganaj hazırladım…

Malzemeler:

kurabiye için:

200 gr erimiş ılık tereyağı.

100 ml süt kreması

yarım su bardağı pudraşekeri

2 paket vanilya

1 yumurta sarısı

bir tutam tuz

aldığı kadar un

Arasına:

200 gr bitter çikolata

200 ml süt kreması

Yapılışı:

1- krema ve bitter benmari eritilir. soğuyunca mikserle çırpılır yoğunlaştırılır. not: kremayı ocakta orta ateşte kaynatıp içine parçalanmış çikolatayı ekleyip eritebilirsiniz.

2- kurabiye için: yağ ve pudraşekeri iyice karıştırılır. yumurta sarısı eklenir karıştırılır. krema ve tuz eklenir tekrar karıştırılır. vanilya ve aldığı kadar unla çok yumuşak bir hamur yapılır. not: unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan hamur yapın.

3- hamuru dolapta 15 dakika dinlendirin. az un serpilmiş zeminde merdane ile yarım santim inceliğinde açın. yuvarlak kalıplarla kesin vb. üzerne çatalla izler yapın. fazla bastırmayın. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. önceden ısınmış 180 derecede hafif pembe renkte pişirin.

4- soğuyan kurabiyelerin arasına 1 tatlı kaşığı kremadan sürün ve diğer kurabiye ile kapatın. Afiyet olsun. :)

Yorumlar

Hülya dedi ki…
Çok güzel bir kurabiye ellerine sağlık.

Son zamanlarda çikolata ve krema ile yaptığım ganaj mikserle çırparken kesiliyor.
Nerede hata yapıyorum senin de başına geldi mi ?
Kremanın markası ile ilgili olabilir mi ?
Pınar krema kullanıyorum.
Teşekkürler
banu kırmızıgül dedi ki…
ganajı nasıl yapıyorsunuz anlamadım ama tarıfı vereyım

300 ml krema
300 gr bitter

kremayı tencereye alın kısık ateste kaynasın altını kapatın cıkolataları atın erısın karıstırın ılıyınca mıkserle cırparsanız sertlesır cok cırpmayın kıvamı sarelle gıbı olsun.
özlem dedi ki…
ellerinize sağlık kurabiyeleri denemek istiyorum fakat bir sorum olacaktı hamur malzemesine krema yerine başka bir alternatif önermeniz mümkün mü? çarşamba gününe yapacağım bilgilendiriseniz çok sevinirim.
banu kırmızıgül dedi ki…
süt kreması yerine tereyağı oranını krema olcusu kadar arttırın. kolay gelsın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi