Ana içeriğe atla

Çikolatalı lamington

Lamington tarifini ne zamandır denemek istiyordum. Çok lezzetli oldu. Sosuna eklediğim granül kahve, harika bir aroma verdi. Granül kahvenin markası Bergstrands, tavsiye ederim; nefis bir aroması var. Ikea’dan almıştım. Son zamanlarda işlerim çok yoğun olduğu için, sık tarif veremeyeceğim ama yeni tarifler eklemek için zaman ayırmaya özen göstereceğim. Sitemden ve sizlerden uzak kalacağım için üzgünüm. Sevgiler…

Malzemeler:

kek için:

4 yumurta

160 gr toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

30 gr mısır unu

30 gr beyaz un

40 gr kakaolu kek un (sinangil marka)

Kaplamak için:

350 gr pudraşekeri ben 1 su bar. ekledim

60 gr kakao

80 gr tereyağı

165 ml. sıcak su

1 tatlı kaşığı dolusu granül kahve

2 su bardağı hindistan cevizi

(ölçüler bakın)

Yapılışı:

1- fırını 180 dereceye ayarlayın. 20×30 cm’lik dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin.

2- Yumurtanın sarıları ve aklarını ayırın. Aklarını köpük olana kadar çırpın şekeri ekleyin katılaşana kadar tekrar çırpın. Üzerine yumurta sarılarını ekleyin çırpmaya devam edin.

3- Karışımın üzerine un , mısır unu, kek unu ve kakaoyu eleyerek ilave edin ve karıştırın. Karışımı yağlı kalıba dökün düzeltin. Fırında 20-25 dakika pişirin.

4- Soğumuş olan keki 3 cm’lik küpler şeklinde kesin.

Sosu Hazırlayın:

1- Su, tereyağı ve kahveyi orta ateşte eritin. Pudraşekeri ve kakaoyu bir kaseye eleyin üzerine kahveli karışımı dökün karıştırın.

2- Kek parçalarını karışımın içine batırın çıkartın ve hindistan cevizine bulayın. 1 saat dinlendirin servis yapın…

not: kek unu kullanmayacaksanın normal un ekleyin ve içine 1 paket kabartmatozu koyun…

Lezzet Dergisinden…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi