Ana içeriğe atla

buğday çorbası

Yoğurtla yapılan çorbalar çok lezzetli olur. Bu nefis tarif iç anadoluda sık yapılır. Ben de Annemden öğrenmiştim. Çorbayı taze pırasayla yemesi ayrı bir lezzet. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 kaşık un
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
3 diş sarımsak ezilmiş
sosuna:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Bir gece önceden ıslanmış aşurelik buğday tencereye alınır üzeri geçecek kadar sıcak su eklenir pişirilir. Nohut da aynı işlem yapılır. ayrı bir kapta yoğurt ,un,yumurta,su ilave edilerek karıştırılır. yedirilir. (su mikarını ayarlayın çok sulu olmayacak.) Tencereye yoğurt karışımını alın içine pişen süzülen aşurelik buğdayı ve nohutu ekleyin. karıştırarak orta ateşte pişirin. yağı eritin naneyi ekleyin kokusu çıkınca çorbaya ekleyin karıştırın. ezilmiş sarımsakları ekleyin karıştırın. Çorbanın altını kapatın. arada kesilmesin diye karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin..

Yorumlar

canikom dedi ki…
sarımsak ilgimi çekti ayrı bir lezzet mi veriyor koymazsak lezzette fark olur mu.tşk ederim
banu kırmızıgül dedi ki…
sarımsak ayrı bır lezzet verıyor eklemesenızde olur zevkınıze kalmıs.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi