Ana içeriğe atla

bal parmak

Yapması kolay ve lezzetli bir tatlı ”bal parmak” tarif defterin’den
Malzemeler:
1 yumurta
125gr. erimiş margarin
1 vanilya
1 kabartma tozu
yarım su bardağı şeker- ( pudra şekeri ekledim)
aldığı kadar un
şurubu için:
3 bardak şeker
3,5 bardak su
birkaç damla limon
üzeri için:
1 kase irmik
süslemek için:hindistan cevizi ve döğülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Erimiş margarini,pudra şekerini, yumurta ,kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar unu (kulak memesi kıvamında) ilave edip iyice yoğurun.cevizden biraz iri alın. Parmak şekli verip kasedeki irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kızartmadan pembeleşince fırından alıp soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerine dökün.Bir gece önceden yapılıp dinlendirilirse daha da lezzetli oluyor..Üzerini hindistan cevizi ve ince dövülmüş cevizle süsleyin.Afiyet olsun!

Yorumlar

Adsız dedi ki…
geldiğinizi farketmedim sitenizin sessiz takipçilerindenim hoşgeldiniz
Adsız dedi ki…
Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Elen

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi