Ana içeriğe atla

bademli noel keki

Ne zamandır ”bademli noel keki’ tarifi arıyordum. Orjinal tarifini bulamadım ama canım arkadaşım ” Damak Tadı” Gülüm benimle bu güzel tarifini paylaştı. Kendisine teşekkür ederim nefis bir kek oldu. İçindeki badem ezmesi harika lezzet verdi. Badem ezmesi yerine tarçınlı, şekerli ve cevizli vb. iç ekleyebilirsiniz..

Malzemeler:

500 gr un
40 gr maya – 1 çorba kaşığı toz maya ekledim
75 gr şeker ve çok az tuz
1 su bardağı süt
175 gr tereyağı yumuşak olacak
100 gr portakal kabuğu şekerlemesi
250 gr kuru üzüm – 1 kase ekledim
20 gr iri çekilmiş badem veya fındık
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla badem esansı eklemeyedebilirsiniz.
2 yemek kaşığı rom yada acıbadem likörü vb.
200 gr tatlı badem ezmesi- 1 kase yeterli
1 çay kaşığı rom vb.
50 gr pudra şekeri

Üzerine:

30 gr erimiş tereyağı
20 gr pudra şekeri
Yapılışı:

Un bir kaba konulup ortası açılır. Ortasına maya, 75 gr şeker, tuz, ılık süt konulup karıştırılıp 15 dk bekletilir. 15 dk’dan sonra yağ konulup hamur yoğrulur. ele hafif yapışan yumak bir hamur olacak. süt miktarını ayarlarsınız. 60 dk bekletilir.
Badem ezmesi 1 çay kaşığı rom,50 gr pudra şekeri ile iyice karıştırılır.
Portakal kabuğu şekerlemesi,badem tozu,limon kabuğu,2 yemek kaşığı rom,kuru üzüm hepsi harmanlanır.
60 dk dinlenen hamura meyveli karışımlar hamurun üzerine dökülüp tezgah unlanıp iyice yoğrulur.Taa ki,hamura karışıncaya kadar.
Elimizle fazla inceltmeden açıp ortasına Badem ezmeli karışımı yayıp katlayalım rulo yapalım.Yağlanmış kalıba yuvarlak bir şekilde koyalım. 1 saat sıcak bir yerde mayalıyalım.
Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında pişirelim.Piştikten sonra üzerine 30 gr tereyağı eritip sürelim.En son her tarafına bolca pudra şekeri serpelim..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi