İstanbul’ da hava yağmurlu ve ben çok severim yağmurlu havaları. Bugünde işlerim yoktu, çayın yanında kek yapayım dedim. Önceden yaptığım portakallı şifon keki biraz değiştirerek antep fıstığı ve acı badem likörü ekledim. Mis gibi kokan lezzetli bir kek oldu…

Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

1 su bardağı toz antep fıstığı

vanilya ve kabartmatozu

1 çay kaşığı krem tartar

2 çorba kaşığı acı badem likörü

yarım su bardağından biraz az su

üzerine: badem veya fındık kırığı

Yapılışı:

1- Yumurta akı ve sarısı ayrılır. Şekerin yarısı yumurta akına eklenir üzerine krem tartar eklenir mikserle koyulaşana kadar çırpılır. Kenara alınır.

2- Yumurta sarısı ayrı bir kaba alınır içine kalan şeker eklenir 2 dakika çırpılır. Sıvı yağ eklenir tekrar 1 dakika çırpılır. Su ve likör eklenir karıştırılır. Antep fıstığı, un , kabartmatozu ve vanilya eklenir çok karıştırılmadan yumurta akı eklenir mikserle karıştırılır.

3- Yağlanmış fındık veya badem kırığı serpilmiş kalıba dökülür. Önceden ısınmış 185 derecede pişirilir…