10 Kasım 2009 Salı

Analı Kızlı – köfte

Malatya yöresinde ait bir yemek; Analı Kızlı. İçli köftenin farklı bir çeşidi. İsterseniz, nohut eklemeyebilirsiniz…

Malzemeler:

3 su bardağı ince bulgur
1 çay kasığı biber salçası
un göz kararı eklenecek ayarlarsınız.
tuz

içine:

300 gr kıyma
100 gr yag
3 çorba kasığı taze reyhan veya kurusu
1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızıbiber ve tuz
2 iri soğan

Yapılışı:

1-kıymayı pisirin, ince doğranmış soğanı ekleyin yagı ekleyip kavurun. diğer malzemeleri ekleyin karıstırın altını kapatın iyice soğusun.

2-Bulguru tencereye alın uzerine az gececek kadar sıcak su ilave edin ve demleyin.

3-içine; tuz, salça ve bır su bardağı un ilave edin yoğurun arada çok az su ilave edin ve elinizi suya batırarak yoğurmaya devam edin. Macun kıvamına gelsın.

4-cevizden biraz büyük parcalar koparın yuvarlayın. parmağınızı suya batırarak içini oyun ve kıyamalı içden 1 tatlı kaşığı koyun yuvarlayın yuvarlak şekil verin.

5- Hamurunun yarısınıda nohut büyüklüğünde yuvarlayın.

5-tencerede yağ ekleyin erisin ince doğranmış soğan ekleyin biraz pişirin. Salca ekleyin, 5 su bardagı su ekleyin kaynayın.

7-tuz ekleyın içine önceden haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyin.orta ateşte pisirin…

Not: kemikli eti önceden haşlayıp suyuna köfteleri pişirebilirsiniz…

Hiç yorum yok: