Analı Kızlı – köfte

Malatya yöresinde ait bir yemek; Analı Kızlı. İçli köftenin farklı bir çeşidi. İsterseniz, nohut eklemeyebilirsiniz…
300 gr kıyma
1-kıymayı pisirin, ince doğranmış soğanı ekleyin yagı ekleyip kavurun. diğer malzemeleri ekleyin karıstırın altını kapatın iyice soğusun.
2-Bulguru tencereye alın uzerine az gececek kadar sıcak su ilave edin ve demleyin.
3-içine; tuz, salça ve bır su bardağı un ilave edin yoğurun arada çok az su ilave edin ve elinizi suya batırarak yoğurmaya devam edin. Macun kıvamına gelsın.
4-cevizden biraz büyük parcalar koparın yuvarlayın. parmağınızı suya batırarak içini oyun ve kıyamalı içden 1 tatlı kaşığı koyun yuvarlayın yuvarlak şekil verin.
5- Hamurunun yarısınıda nohut büyüklüğünde yuvarlayın.
5-tencerede yağ ekleyin erisin ince doğranmış soğan ekleyin biraz pişirin. Salca ekleyin, 5 su bardagı su ekleyin kaynayın.
7-tuz ekleyın içine önceden haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyin.orta ateşte pisirin…
Yorumlar