Paskalya Çöreği



Mahlep baharatı poğaçalara, tatlılara ve kurabiyelere çok yakışıyor ama paskalya çöreğinde muhakkak olmalı. mahlep yerine damla sakızı ekleyenlerde var.

malzemeler:

175 gr erimiş ılımış tereyağı
42 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su
4 yumurta
1,5 su bardağı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
6,5 su bardağı un
üzerine :
1 yumurta sarısı
fındık

Yapılışı:
mayayı 1 su bardagı ılık suda eritin. erimiş yanmamış ılık yağın ıcıne yumurta, pudra şekeri, mahlep ekleyin biraz karıştırın mayalı suyu ekleyin karıştırın. yavaş yavaş un ilave edin ele hafif yapışan bir hamur yapın. (mayalı hamurları fazla sert bir hamur yapmayın sonuç güzel olmaz.) üzerini örtün. iki misli olana kadar mayalayın.


mayalanan hamuru tekrar yoğurun 3 parçaya bölün. her üç parçayı tekrar 3 parçaya bölün. her yumağı 20 cm. boyunda rulo yapın.saç örgüsü şeklinde sarın. fırın tepsisine aralıklı dizin ılık ortamda 20 dakıka yine mayalayın. üzerine yumurta sarısı ve fındık kırıgı serpin. önceden ısınmıs175 derecede pişirin.

tarif: Ayşe Tüter

Yorumlar

Adsız dedi ki…
banucum çok güzel görünüyor ellerine sağlık..arkadaşım şu sizin binada boş daire vardı dimi:)
sevgili banucuğum..
öyle kolay kolay canım bir şey istemez..
ama ne yazıkki ,son günlerde fazla ilaç tükettim..
şimdi bu tablo içindeki 3 güzel bana okadar cazipp geldikii..onları tüketmenin yollarını arıyorum :)
napabilirz ?? ne dersinn :))

eline sağlık ,hayrlı ramazanlar....çk svglrrrrrr
Adsız dedi ki…
Paskalya çöreği en sevdiğim çöreklerden biridir. Çok güzel görünüyor, bu tarifi denemem gerek.
Unknown dedi ki…
banu'cugum ben gelmeyeli neguzel seyler yapmissin agzim acik akaldi hersey herzamanki gibi nefis gorunuyor canim ellerin dert gormesin harikasin Allah nazarlardan korusun seni.
kucak dolusu selam ve sevgiler.
hayirli saurlar.
elma şekeri dedi ki…
Hmm nefis görünüyor.Ellerine saglik.
Hayirli Ramazanlar..
Sevgilerimle.......
ellerine sağlık canım çok güzel ve lezzetli görünüyor.sevgiler
pelince dedi ki…
Banu balık çorbası hiç içmedim,şimdi senin yaptığın çok güzel geldi gözüme,ellerine sağlık..
Paskalya çöreğide nefis kabarmış,sahur için çok lezzetli olur.Tarif için teşekkürler...
Ben asıl hanımgöbeği tatlısına bayıldım.Olsa da yesek:)
Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Jasminskager dedi ki…
Pastanedekiler gibi olmus ellerinize saglik.
Sevgili Banu çörekler harika,renkleri süper.çok albenili görünüyor.eline sağlık canım.sevgilerimle...
peynir hösmelimi dedi ki…
merhabalar.
harika paskalya cörekleri.eline saglik.Vallahi bu saatlerde yapilirmi bu bana.bayildim görüntülerine.
Sevgiler.
Adsız dedi ki…
Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi hafta sonlari diliyorum. Hayirli ramazanlar.
nurdan dedi ki…
Ellerine sağlık Banu bence 10 puan çok beğendim hemen denemeyi düşünüyorun sevgiler...
Bir Dilim Düş dedi ki…
Banucuğum nefs görünüyorlar ellerine sağlık süper olmuşlaarrr!!!Ayrıca açmalarını da denedim süper oldular.

Sevgiler,
Evren
keskinli dedi ki…
CANIM O KADAR COK PASKAYLA CÖREGI tarifi var ama bu tarifi hemen aldim deniycem görüntüye bayildim ellerine saglik sevgiler hayirli ramazanlar
dogada.blogspot.ru dedi ki…
Banucum bu kadar güzel yapılırmı, mübarek günde sabah sabah canımızı çektirdin mutlaka sahura deneyeceğim ellerine sağlık hayırlı haftalar diliyorum canım sevgiler
nazardeğmesin07 dedi ki…
Güzelliklerle dolu bir hafta diliyorum. http://nazardeymesin07.blogspot.com
lezzettabağı dedi ki…
Merhaba Banu Hanım!Paskalyalar muhteşem görünüyor!Zaten tariflerinizin hepsi çok leziz,takip ediyorum.Ben de annemle bir blog oluşturdum:http://lezzettabagi.blogspot.com/
Daha yeni,yavaş yavaş gelişiyor.Annem Şükran,ben de Canan.
Yeni tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler...
Saliha dedi ki…
banucum,ramazanın mubarek olsun..ıns..hakkıyla eda edebılırız..sahura veya ıftardan sonra cayın yanına enfes gıder..bu arada bana msn adresını maıl atarsan sevınırım:) adresım haclendıde:)
ellerıne saglık..sevgılerımle..gökşini öpüyorum..annene sevgı ve hurmetlerımle..
Bulbulunyeri dedi ki…
Canım,
ellerine sağlık. Ne güzel kabarmışlar. Görüntüsü süper.
Sevgiyle kal.
Yaren dedi ki…
Süper bir lezzet,taze taze ev yapimi daha da lezzetlidir.Ayrica balik corbada harika görünüyor.Ellerine saglik Banucum,sevgiler.
Adsız dedi ki…
Çok yeteneklisiniz, çok..
Hayırlı akşamlar..
kelebeklisaniyeler dedi ki…
Canim merhabalar,

Insallah harika bir tatil geçirmisindir,özlettin kendini. Bende yeni geldim pc bozuktu,ama sükür hal oldu.
Ellerine saglik canim çorekler miss gibi omuslar.
Hayirli ve bereketli ramazanlar dilerim canimcim,öptüm.
Adsız dedi ki…
en dayanamadigim tadlardan birtanesidir paskalya coregi
seninkiler adeta ekrana yapismami sagladi:))

ellerine saglik sekerrr nefis , nefis

www.yenitadlar.blogcu.com
SOFRAMDA BERABER dedi ki…
HIIIMMM LEZİZ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYO PEKDE SEVERİM.
ELLERİNE SAĞLIK ..
SEVGİLER...
Hiç denemedim, ama bayılarak yerim :) Ellerine sağlık Banu'cum.. İçine sakız da koyabilirsin, mis gibi kokar..
dilek dedi ki…
Banu'cuğum merhaba ben dilek..
paskalya çöreğin çok güzel olmuş
hanım göbeği tatlısıda başka güzel..
tariflerini not aldım
hepsi birbirinden güzel

seni takip ettiklerime ekliyorum
bende ziyaretini beklerim
sevgiyle kal...
hayırlı ramazanlar

durulezzetler.blogspot.com
zero dedi ki…
Bayılırım paskalya çöreğine. Ben hem mahlep koyarım, hem de damla sakızı, öyle de inanılmaz lezzetli olduğunu söylemeliyim. Çoğunlukla gayrimüslimlerin yaşadığı Kurtuluş, Samatya gibi semtlerimizde Paskalya zamanı pastanelerden yükselen bu mahlep kokusu beni benden alıp götürür:) nasıl canım çekti şimdi:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi