güveçte kuru şeker fasülyesi





Şeker fasülyesi Samsun yöresine özgü bir fasülye. Kuru fasülyeye göre çabuk pişer. önceden haşlamaya gerek yok ve yumuşak lezzetli olur...

Malzemeler:

250 gr kuşbaşı et
2 su bardağı kuru şeker fasülyesi veya kuru fasülye
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
4 adet acı kırmızı biber
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı terteyağ ve sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
pulbiber

Yapılışı:

Kuru şeker fasülyesi ile yapacaksanız 5 saat su içinde ıslatsanız yeterli ama normal kuru fasülye
ile yapacaksanız fasülyeyi yıkayıp bir taşım bol suda kaynatın bir gece suyunu süzmeden bekletin biraz haşlayın öyle yemeğe ekleyin.
yağ eritilir et eklenerek biraz pişirilir. soğan, sarımsak soyulur. incecik doğranır. eklenır pişirilir.
kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salcalar eklenır karıstırılır. suzulmus fasulye eklenır. tuz eklenır karıstırılır. sıcak su eklenır once harlı ateste kaynatılır sonra orta ateste pişirilir. suyu azalırsa arada su eklenir.

Yorumlar

yosunbuka dedi ki…
canım ellerine sağlık misss olmuş misss..hayırlı bayramlar..
Adsız dedi ki…
offf banu bu nasil fasulye ne kadar güzel görünüyor harika yapmissin ellerine saglik canim cekmedi dersemyalan olur.....
nurdan dedi ki…
yanında da turşu off harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
ROSA E OLIVIER dedi ki…
"love is the one who masters all things."

"nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok..."

Mawlãnã Rumi...for you...
nazardeymesin07 dedi ki…
Hep bir arada sevgiyle huzurla geçireceğimiz nice bayramlara... http://nazardeymesin07.blogspot.com
Haydi mutfağa dedi ki…
şeker fasulyeyi bayramda teyzemde yedim ve çok beğendim.
bugün marketten aldım.yarın inşallah sizin tarifi deneyeceğim, sağolun.
elinize sağlık, nefis gözüküyor
canikom dedi ki…
elinize sağlık.acaba etsiz olarak denesek (güveçte) gene lezzetli olur mu.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tel kadayıflı kek

portakallı şifon kek

yumurta akı ile yapılan limonlu kek