patlıcan püreli enginar


patlıcan ve enginar sevenlerin mutlaka yapması gereken bir tarif. iki sebzenin uyumu nefis...

Malzemeler:
6 adet ayıklanmıs limonlu su içersinde beklemis enginar
5 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 iri soğan
5 diş sarımsak
5 adet yeşil biber
2 su bardağı su
tuz

Yapılışı:
soğan, sarımsak ve yeşil biber incecik doğranır zeytinyağ ile sote edilir. içine un serpilir su eklenir enginarlar dizilir. kızık ateste enginarlar yumusayıncaya kadar pisirilir. suyu azalmıssa az sıcak su eklenir.
patlıcanlar közlenir. robotta püre yapılır. 3 çorba kaşığı zeytinyağı , limon suyu ve tuz eklenir tekrar çırpılır. pisen enginarların ortasına eşit eklenir. dereotu vb. ile servis yapılır..
tarif: komili yemek tarifleri kitabından..

Yorumlar

Çok şık görünüyor yemeğin canım eline sağlık
Unknown dedi ki…
Çok enteresan ve şık bir sunum.Orjinal bir fiki olmuş. Tebrikler. Sevgiler.
kirazdünyası dedi ki…
çok leziz görünüyor ellerine sağlık bayıldım :)
Sevgili Banu, çok güzel bir sunum olmuş, ellerine sağlık.. Enginarla patlıcanın uyumundan habersizdim :) Renklerden belli uyum içinde oldukları..
Gönül dedi ki…
banucum ellerine sağlık harika görünüyor..sevgilerimle öpüyorum
feslegenbahcesi dedi ki…
nefis olmus, ilk enginar aldigimda deneyecegim, elinize saglik sevgiler
Seçil Durmazer dedi ki…
maşallah canım bi girdim kaç şey birden gördüm..hamarat arkadaşım benim hepsi birbirinden leziz şeyler..ellerine sağlık
sevgiler
Unknown dedi ki…
HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA YE

Edaca30 ve ben papatya68

Hobidünyam.womanforum için hazırladığımız yemek etkinlikleri "2" poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak ben yani (papatya68) ağırlamak istiyorum poğaçalarınızı alıp gelin çaylar benden:)

yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak bildirmeniz ben gelip kopyaladıktan sonra hem bloğumda ve hemde hobidünyam.womanforum da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR

NOT:

etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz:)
Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi