15 Mayıs 2008 Perşembe

MADIMAK


sevgili lama annelerimizden öğrendiğimiz lezzetleri paylaşmamız için güzel bir etkinlik hazırlamış teşekkür ederiz . bebeğine ve kendisine sağlıklı ve güzel hayat dilerim.
madımak annem den öğrendiğim lezzetlerden biri..

Malzemeler:

1 kilo madımak
yarım su bardağı bulgur
300 gr pastırma
1 iri soğan
2 çorba kaşığı salça
8 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

madımak ayıklanır. kumu gidene kadar iyice yıkanır.
tencereye 5 su bardağı su konur kaynatılır içine bulgur atılır pisirilir. madımak eklenir pisene kadar kaynatılır. baska bir tavada yağ soğan, sarımsak ile hafif pembeleştirilir küçük doğrannmış pastırma ekleri karıstırılır salça eklenir pisirilir. madımak pistiği zaman içine eklenir karıstırılır. 10 dakika pişirilir. suyu azalmışsa biraz sıcak su eklenir tekrar kaynatılır...

2 yorum:

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Madımak harika olmuş arkadaşım bol yoğurtla hımmm ne güzel yenir...Ellerine sağlık...Sevgiler...

disal dedi ki...

ooovvvv....çok severim..nefis görünüyor.....

annemlerle beraber küçükken madımak toplamaya giderdik.....çok zevkli olurdu.....

ellerine sağlık.....harika görünüyor......