kestaneli pasta



bu pasta tarifinin en sevdiğim tarafı içersinde un olmaması. çokta lezzetli.
pastanın bütün resmini çekemeden yeğenim ecem dilimlemis hemen yakaladım :))
tavsiye ederim....

Malzemeler:

3 su bardağı haslanmı içi çıkarılmıs kestane
1 su bardağı pudra şekeri
5 yumurta
1 tutam tuz
1 paket vanilya

arasına:
200 ml. krema
3 çorba kasğı pudraşekeri


üzerine:

çikolata sosu:

3 çorba kasığı kakao
1 çorba kasığı nişasta
1 çorba kasığı un
4 çorba kasığı seker
3 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata

Yapılışı:

haşlanmıs içi çıkarılmıs kestaneleri robotta pure haline getirin un gibi olsun.
yumurta sarılarını akını ayırın.
akını bir tutam tuz ekleyerek kar gibi olana kadar cırpın.
kestane puresinin içine yumurta sarılarını ve pudra sekerini ekleyin mikserle cırpın iyice.
yumurta akını ekleyerek tekrar karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökun düzeltin. önceden ısınmıs 170 derecede pisirin.
çıkarın iyice soğusun. 2 veya 3 pat ayırın.
aralarına çırpılmıs süt kremasını sürün. önceden pisirilmis ve biraz sıcak olan çikolata sosunu
pastanın üzerine gezdirin. duzeltin. dolapta 1 saat dinlendirin.
üzerine bolca kakao serpin. çikolata sosuna batırılmıs butun kestaneler ile susleyin...

çikolata sosun yapılışı:

çikolata hariç butun malzemeler tencereye alınır. süt ilavesi ile ezilir ve karıstırılarık pisirilir içine çikolata eklenir karıstırılır. soğumadan kullanılır. profiterol yaparkende bu sosu kullanıyorum cok güzel oluyor. ama hazır sosta kullanabilirsiniz ...

not: kestane 1 kilo kadar olacak. bazı kestaneler içi az oluyor. ayarlarsınız...

Yorumlar

merhaba;

canımcım çok nefis görünüyor,

ve de acaip lezzetli bişeydir bu ya

ellerine sağlık

sevgiler ve öpücükler
ab-ı hayat dedi ki…
Merhaba Banu,

Kestaneli lezzetleri çok sevdiğimden olsa gerek uzun süre pastaya bakmaktan kendimi alamadım.Ellerinize sağlık çok lezzetli ve şık görünüyor pasta.
Dayanamayıp bir dilim alıp da gidiyorum:)))

sevgiyle kal....
Unknown dedi ki…
Tek kelimeyle bayıldım pastaya Banu. Ne kadar lezzetli olduğu resimden belli. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Baharcicegi dedi ki…
Pasta nefis görünüyor,kestaneli olurda lezzetli olmazmi ayrica unsuz olusuda degisik yapmis pastayi,eline saglik canim
nil-nennenmutfakta dedi ki…
slm canım sen pasta demişsin ama bence pasta değil bir rüya olmuş.Ellerine sağlık...
NiNo dedi ki…
cicim ellerien saglik
Melek* dedi ki…
sitenizi yeni gördüm çok güzel özellikle işte şu kestaneli pasta:)sadece bakarak yetinmek ne kötü
sevgilerimle
Adsız dedi ki…
Hımmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık..
banu kırmızıgül dedi ki…
esra,
canım tesekkur ederim. denemeni isterim gerçekten nefis oluyor..
bende öptum seni..

abı hayat,
tesekkur ederim canım. nefis bir tadı var. afiyet olusn. sevgiler..

misket limonu,
tesekkur ederim canım. sevgiler..

bahar ceceğı,
tesekkur ederim canım. evet unsuz olması ayrı bir guzel. sevgiler..

nıl,
tesekkur ederim canım. cok incesin. ama mutlaka dene nefis oluyor ve cok kolay. sevgiler..

nıno,
tesekkur ederim canım. sevgiler...

M.Akın,
tesekkur ederim canım herzaman beklerim. sevgiler..

gul gibiyim,
tesekkur ederim canım. hosgeldin. sevgiler..
Adsız dedi ki…
banucum kestaneli pastan harika olmus canim cekmedi desem yalan olur bir dilim bende almak istiyorum pastandan eline saglik canimmm ..
Adsız dedi ki…
hamurunun kestane ile yapılması çok ilgimi çekti harika görünüyor ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim hoşcakalın
Banu kestaneli pastana bayıldım! En kısa zamanda yapılcaklar listesine girdi. Sadece bu tarifin değil bütün tariflerin orijinal ve güzel.
Adsız dedi ki…
banucum akşam denedim tarifi. güzel bir pasta oldu ama benim kek kısmı kabarmadı hiç. harfiyen uydum ama neden acaba. bi dahaki sefere kabartma tozu koymak istiyorum nasıl olur acaba. oysa sizin pasta ne güzel kabarmış.. ama yine de tadı çok güzel oldu. teşekkürler
banu kırmızıgül dedi ki…
pıtırcık,
canım tesekkur ederim. sevgiler..

fusun,
canım tesekku ederim. çok sevinirim. sevgiler..

lady kosan istirdye,
canım tesekkur ederim. beğenecenden eminim. sevgiler..

emel,
canım beğenmene sevindim tesekkur ederim.
kabarmamasının sebebi acaba kestanemi azdı, bazı kestane içleri az olur yada yoğun olmaz.
kestaneyi sıcakkenmi eklediniz.
veya kestaneyi un gibi pure yaptınızmı, yumurtalar tazemiydi? bunlar kabarmasını engeller. ama kestane içini birdahakine 4 su bardağı kadar ekleyin derim belki az gelmistir.
kabartmatozu eklemedim nasıl sonuç verir bilmiyorum ama yarım paket ekleyin derim. sevgiler..
moshonisi dedi ki…
merhaba Banu hanım...Blogların içinde bence en güzeli sizin bloğunuz,hangisini yazacağımı şaşırıyorum..size sormak istediğim birkaç şey var,sizinlenasıl iletiime geçebilirim...sevgilerimle
moshonisi dedi ki…
merhaba Banu hanım...Blogların içinde bence en güzeli sizin bloğunuz,hangisini yazacağımı şaşırıyorum..size sormak istediğim birkaç şey var,sizinlenasıl iletiime geçebilirim...sevgilerimle
banu kırmızıgül dedi ki…
teşekkür ederim canım çok mazıksın. kibeleanadolu@gmail.com yazabılırsın
Unknown dedi ki…
Banu Hanım, pastayı denedim şahane oldu, mümkün olsa da bütün pandispanyalar kestaneli olsa :)çikolatalı sosu biraz soğuttum sanırım dökerken pastanın üstünden akmadı. Görüntü iyi olmadığı için bloğuma koyamadım ama tekrar deneyip fotoğraflamak yakın planlarımda..
Unknown dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi