6 Kasım 2007 Salı

damla sakızlı çatal



bu lezzetli tarifi sık sık yaparım . ağızda dağılan nefis bir tadı var. damla sakızı ayrı lezzet veriyor. ama eklemeyedebilirsiniz...

malzemeler:

3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr margarin
1 çay bardağı seker
1 paket kabartma tozu
1 cay kasığı tuz
1 çay kasığı toz haline gelmis damla sakızı
1 çay kasığı mahlep
aldığı kadar un

üzerine:
yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı:

malzemeler hepsi iyice karıstırılır un ilavesi ile orta yumusaklıkta bir hamır yapılır ele yapısmayacak.
10 dakika dinlendirilir. sekil verilir. tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir.
önceden ısınmıs 175 derecede pisirilir....

11 yorum:

yetur dedi ki...

ay ay ayyyy ben bunu hemen yaparım banu nefis görünüyor....ellerine sağlık canım....

banu gökşin dedi ki...

yesim canım tesekkur ederim. simdiden afiyet olsun. sevgiler öptum..

Adsız dedi ki...

banucum catal nefis görünüyor sen yaparsinda güzelolmazmi ellerine saglik cani arkadasim.selamlar

ayseyaman dedi ki...

Banucum ellerine saglik!
Kestaneli pastanda gözüm kaldı..:)
Unsuz nasil yaptin öyle süpersin..

ebrulitatlar dedi ki...

Banu'cum çatal süper görünüyor. Ama ben hiç tuzlularda damla sakızı denemedim. Tadını merak ettim. Ellerine sağlık. Sevgiler..

fidaneli dedi ki...

banu cum, çatala bayılırız bız aılecek.. ama damla sakızı ılgınc.. ellerıne sağlık..

sevgıler
fıdan

Damak Tadı dedi ki...

Banu'cuğum,
Ne kadar itinalı ve özenle yapılmış çatal çöreklerin.Ellerine sağlık canım.Değme pastanelere taş çıkartır bunlar..))Harikasın!!

Cheesecake'ne hayranım devamlı..))

banu gökşin dedi ki...

ayse yaman,
tesekkur ederim canım. beğenmene çok sevindim. kestaneli pastadan yapmanı öneririm gerçekten çok lezzetli. sevgiler..

ebru,
tesekkur ederim canım. tada çok hos ve lezzetli ama eklemeyedebilirsin. sevgiler..

fidaneli,
tesekkur ederim canım. sevgiler..

damak tadı,
tesekkur erderim canım. çok incesin. sağol. sevgiler....

hunerlieller dedi ki...

selam ne güzel olmuş çatal kurabiyeler.valla hazırkurabiye sandım.harika..elinize saglık..

Mutfak Havlusu dedi ki...

İlk defa duyuyorum sakızlı çatal,çok ilginç bunu en kısa zamanda deniyeceğim.bu güzel tarifi paylaştığınız için teşekkürler.

banu gökşin dedi ki...

hunerli eller,
canım tesekkur ederım.cok ıncesın. sevgıler..

mutfak havlusu,
tesekkur ederım canım. sevgıler...