2 Eylül 2007 Pazar

TİRAMİSU

Malzemeler:

pandispanya için:

5 yumurta
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
1 çorba kaşığı kakao ( ben sade yaptım kakao eklemedim isteğe bağlı )
35-40 cm çapında düz kalıp veya borcam

kreması:

3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı seker
2,5 su bardağı süt
1 yumurta

1 paket lapne peynir
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

pastayı ıslatmak için:
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı nescafe
3 tatlı kaşığı seker
karıstırılır eritilir.

üzerine kakao

Yapılışı:

yumurta ile seker 10 dakika çırpılır mikser ile
un ve kabartma tozu karıstırılır azar azar ilave edilerik tatta kaşıkla karıstırılır. yağlanmıs tepsiye dökulur. önceden ısınmış 175 derecede pisirilir.
pisen pandıspanya soğutulur.
kreme için: un seker bir tencerede karıstırılır. icine yumurta ilave edilir süt ilavesi ile ezilir iyice yedirilir karıstırılarak pisirilir. ılıyınca lapne eklenir mikser ile iyice çırpılır.

pandispanya ortadan ikiye kesilir. kalıba yerlestirilir. nescafeli karısımın yarısı ile ıslanar hertarafı kremanın yarısı dökulup düzeltilir. diğer pandispanya serilir nescafe ile hertarafı ıslanır. kalan krema dökulur duzeltilir. buzdolapta bir saat dinlendirilir. üzerine bol kakao serpilir.

Hiç yorum yok: