2 Eylül 2007 Pazar

taze hindistan cevizli kek



kokusu tadı nefis oldu tavsiye ederim..

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı pudraşekeri
125 gr yumusak margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
yarım su bardağı taze hindistan cevizi rendesi




Yapılışı:

yumusamıs margarın,yumurta ve pudrasekeri mikser ile iyice çırpın. içine elenmis un ve kabartmatozunu ekleyin az karıstırın yoğurt ve rendelenmiş taze hindistan cevizini ekleyin iyice karıstırın. yağlanmıs unlanmış kalıba dökun önceden ısınmıs 185 derecede pisirin.

üzerine :

1 paket çırpılmıs sut kreması çırparken içine 1 çay bardağı pudra sekeri ve vanilya ekleyin.
veya kremşanti.
suslemek için taze hindistan cevizi rendesi



Hiç yorum yok: