3 Eylül 2007 Pazartesi

Limonlu Mereng



tarif sofra dergisinden aslında kelepçeli kalıpta yapılıyor ama tart kalıbında denemek istedim çok güzel oldu

Malzemeler:

hamur için:
3 su bardağı un
1 yumurta ama ben 2 yumurta koydum
150 gr margarin
yarım su bardağı tozşeker


Muhallebi için:
4 su bardağı sut
4 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
hepsini karıstır pisir sonra içine 5 limon suyunu
ve 1 limon kabuğunu rendele ve 1 paket vanilya ilave et karıştır
not: 3 limon suyu ekleyebilirsiniz ..
bir tasım daha kaynat
Beze için:
4 yumurta akı
2 çay bardağı tozşeker
yarım çay kaşığı tuz

hamuru hazırlayın kelepçeli kalıbın dibine elinizle yayın
180 derecedeki frında pisirin kremayı hazırlayın uzerine dökun
bezeyi hazırlayın yumurta akını sekeri ve tuzu iyice sertlesene kadar çırpın
krema torbasına alın
limonlu kremanın uzerine sırayla sıkarak süsleyin
fırana verin bezelerin üzeri kızarana kadar pisirin
başında durun hemen pisiyor. soğuyunca servis yapın..

Hiç yorum yok: