2 Eylül 2007 Pazar

böğürtlenli fındıklı pasta









fındığı seven kızım bu pastaya bayıldı çok lezzetli oldu.
fındık sevenler çok beyenecek.
böğürtlen yerine baska meyvelerdende yapabilirsiniz...

Malzemeler:

fındıklı pasta hamuru için:

2,5 su bardağı fındık
135 gr tozşeker
125 gr un 1,5 su bardağı
150 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
yarım çay kasığı tuz

krema için:

375 gr süt kreması
1,5 çorba kasığı tozşeker
1 paket vanılya veya 1 cay kasığı esansı

yapılışı:
kremayı çırpın içine sekeri ekleyin tekrar katılasana kadar çırpın vanılyayı ekleyin karıstırın.
kremsantı veya baska kremalarda kullanabilirsiniz.

suslemek için:

böğürtlen , taze nane
yanında ahududu sos vb. ikram edebilirsiniz.
dondurmada olabilir.

Yapılışı:

fındığı robota alın içine toz sekeri katın un gibi olana kadar ezin.
genis bir kaba alın içine unu ekleyin kuçuk parçalara bölunmus tereyağını , yumurta sarısını ve tuzu koyun elle yavaşça yoğurun yumuşak kıvamlı olacak ama ele yapışmayacak.
dolapta yarım saat dinlendirin. üç parçaya esit bölun . herbirini 20 cm. capında elle yuvarlak açın. yağlanmıs unlanmıs fırın tepsisine yerlestirin dikkatlice. fırın tepsisi kuçukse tek tek pisirebilirsiniz. önceden ısınmıs 200 derecede 18 dakika kenarları kızarana kadar pisirin yanmasın. fırından alın sıcakken kenarlarını duzgunce sekil verin. iyice soğusun. birtanesini 8 esit üçgenlere bölün soğuyana kadar bekletin yoksa kırılabilir.
tek katına krema surun hertarafına esit meyveden yerlestirin tekrar meyvelerin üzerene krema surun. ikinci katı koyun tekrar krema surun meyveleri dizin yine tekrar meyvelerin uzerini krema ile kaplayın ve üçkenlere kestiğimiz fındıklı pastayı yanlamasına pastaya yerlestirin aralarına meyve ve nane ile susleyin. bir saat dinlendirin sos ile servis yapın.
not: ben 4 üçgen yerlestirdim çok sık olmasını istemedim.
tarif Anne Wıllan ın meyveli tatlılar kitabından.

1 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Merhabalar goruntuye bayildim mutlaka deneyecegim. Sevgiler