3 Eylül 2007 Pazartesi

badem çorbası


Osmanlı mutfağına ait bir çorba mutlaka deneyin derim...
malzemeler:

3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz badem
1 çorba kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
1 su bardağı süt veya krema
1 litere et suyu veya su sıcak olacak
1 inci sos için:
taze fesleğen robotta incecik kıy üzerine biraz zeytinyağ gezdir karıştır.
2 inci sos:
tereyağında kızarmış kırmızı toz biber

Yapılışı:
yağı erit unu ekle hafif pembe renkte kavur bademi ekle biraz cevir suyu ekle hızlıca tel cırpıcı ile karıştır karıştırarak kaynat altı kısık olarak ılık sütü ekle karıştır pişince kenara al kaselere al üzerine fesleğenli sostan 1 tatlı kaşığı gezdir onun üzerine toz biberli sostan gezdir çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok: