badem kremalı armutlu tart






tartı çok severim bu tarifide ne zamandır yapmayı dusunuyordum. çok lezzetli oldu tavsiye ederim kokusu nefis.

tarif anne wıllan ait...

malzemeler:

tart için:

175 gr un 6 türk fincan un
3 yumurta sarısı
60 gr toz şeker 4 çorba kasıgı
bir tutam tuz
75 gr tereyağı veya margarin 4 çorba kaşığı
1 paket vanilya
badem kreması için:
1 su bardağı badem tozu
tuzlu badem ise bademleri kaynatın kabuklarını soyun robotta incecik kıyın
yarım su bardağı seker
125 gr yumusamıs tereyag veya margarın
1 butun yumurta
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
üzerine sürmek için:
kayısı receli sulandırılmıs veya tart jölesi
4 olgun tatlı armut
1 limon


Yapılışı:

tart hamuru: unu tezgaha alın içine dığer malzemeleri ekleyin iyice yoğurun uzerini orturun dolapta 20 dakika dinlendirin.
hamuru tart kalıbından biraz buyuk açın merdane ile . tart kalıpına yerlesterin duzeltin.
badem kremasını hazırlayın
yağı çırpma kabına alın krema olana kadar mikserle çırpın içne sekeri ekliyen tekrar krema olana kadar çırpın . önce 1 butun yumurtayı ekleyin iyice karıstırın sonra 1 yumurtanın sarısını ekleyirek karıstırın badem ve unu ekleyin iyice karıstırın tartın uzerine dökun duzeltin.
armutları soyun cekirdeklerini çıkartın limon suyunu hertarafına surun kararmasın. dılımleyin tartın uzerini susleyin.
önceden ısınmıs 200 derecede 15 dakika pisirin sonra dereceyi 185 getirin 25-30 dakika daha pisirin. fınan alın biraz ılısın uzerine kayısı receli veya tart jölesi surun servis yapın..

Yorumlar

NiNo dedi ki…
harika bir goruntu bayildim hele asagidaki susamlilar muhtesem ellerinzie saglik
pelin dedi ki…
MERHABALAR
YENİ BLOGUN HAYIRLI OLSUN. ARTIK BUNDAN SONRA BURADAN TAKİPTEYİM
Adsız dedi ki…
canım banucum hayırlı olsun yeni blogun, ramazan menüleriyle yeni tarifleri bekliyoruz.sevgiler
nagehan
Adsız dedi ki…
Sevgili Banu, tarifteki 75 gram tereyağı hamuramı yoksa badem kremasına mı konacak? Bilgilendirirsen sevinirim. Başarılar...
banu kırmızıgül dedi ki…
nıno
canım tesekkur ederım . gercekten nefıs oldu .
pelın ,
tesekkur ederım. beklerım..
nagehan,
canım benım sagol tesekkur ederım.

merhaba tesekkur ederım
75 gr yag tart hamuruna eklenecek.
badem kremasına 125 gr yag eklenecek. kusura bakmayın yazmayı unutmusum duzeltıcem. kolay gelsın..
sevgıler..
Baharcicegi dedi ki…
Banucum armutlu tart nefis g�r�n�yor,hafifde olmus eline saglik simdi yanina bir bardak cay yapip istahla yemek kaliyor.
banu yeni blogun hayırlı olsun, tart nefis olmuş ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
Merhaba, nefis görünüyor. tartda armutu hiç denemedim. Ama bu görüntü sayesinde deneyeceğim sanırım. :)

ellerinize sağlık.

sımmsıcak sevgiler buradan oralara ...
Adsız dedi ki…
merhaba

banucum yeni adresin hayırlı olsun
yine nefis yemeklere son sürat devam sanırım

ellerine sağlık

sevgiler
Adsız dedi ki…
GUNAYDIN CANIM
TART TEK KELIMEYLE MUHTESEM GUZEL GORUNUYOR
ELLERINE SAGLIK
BENIMDE CANIM CEKTI SIMDI BENDE MI YAPSAM ACABA:))
SEVGIYLE KAL
www.yenitadlar.blogcu.com
Adsız dedi ki…
canım yenidenm merhaba,
nasılsın? bugün blogcuda sık görüştüğüm arkadaşların doğum günlerini alıyorum, sence mahsuru yoksa seninkinide alayım.zamanı geldiğinde herkesden sona kalıyorum kutlamak içinde o nedenle :))))
sevgiler
nagehan
Adsız dedi ki…
Canım yeni yuvan hayırlı uğurlu olsun...
Çok çok öpüyorum!Sobe borçlarını en yakın zamanda ödemen dileğiyle :)
Sevgiler...
banu kırmızıgül dedi ki…
bahar çiçeği,
canım tesekkur ederim cok incesin.
pembelininmutfağı,
tesekkur ederim sevgiler.
esra,
tesekkur ederim canım sevgiler..
nurcan,
merhaba tesekkur ederim canım ..
nagehan,
canım benim ben 09.10.1973 doğumluyum terazi burcuyum yukselenim ikizler :) garip bir ikilem :))))tesekkur ederim sende yaz doğum gununu unutmayayyım sevgiler..
burcu,
canım döndunmu bitanem sorma biraz zor olsada yeni bloguma alısmaya calısıyorum sablon arıyorum istedigim gibi bulamadım devam yani.
mutlaka sobe hakkımı kullanacam sevgiler...
banu kırmızıgül dedi ki…
zerrın mııs,
canım tesekkur ederım sevgıler...
nil-nennenmutfakta dedi ki…
slm canım
Yeni blogun hayırlı olsun.Ayrıca tartın süper olmuş.Ellerine sağlık
banu kırmızıgül dedi ki…
nıl canım ,
tesekkur ederım ..
La Madame Chapeau dedi ki…
Geçen sene ben de yapmıştım bunu... Enfes bir tart oluyor...

Denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim ben de :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi