meyveli kekleri çok severim, bu sefer keki 40x30 cm. düz kalıpta pişirdim, kek soğuduktan sonra iki pata ayırdım ve süslemesinide taze meyve ve çikolata ile yaptım kekin hem içinde frambuaz meyvesi var hem de süslemesinde. çok şık ve lezzetli oldu. Malzemeler: 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker 200 gr tereyağı oda ısısında 1 çay bardağı sıvı yağ 2 paket vanilya 1 paket kabartmatozu yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi 1 su bardağı frambuaz meyvesi 2 su bardağı un yarım limon suyu süslemek için: bitter çikolata frambuaz meyvesi Yapılışı : tereyağı ve sıvıyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. Yumurtaları sarısını ve akını ayırın sarılarını yağ karışımına ekleyin 1 dakika çırpın un, hidistancevizi,kabartmatozu, vanilya ve limon suyunu ekleyin karıştırın. yumurta akını kar haline gelene kadar temiz kuru ayrı bir kapta çırpın karışıma ekleyin karıştırın.1 su bardağı frambuazı ekleyin karıştırın. yağlanmış tepsiye dökün düzeltin...
Yorumlar