Kayıtlar

Eylül 14, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

peynirli tart

Resim
Peynirleri değerlendirmek istiyorsanız tam istediğiniz gibi bir tarif ve lezzetli. hamurun kıvamı, pişerken yaydığı koku nefis. her türlü peynirden yapabilirsiniz. çerkez peyniri ve lor peyniri ekledim... Malzemeler: hamur için: 125 gr erimiş ılık tereyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı un ( ayarlayın) Üzerine: 200 gr rende peynir 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 demet kıyılmış dereotu veya maydanoz Yapılışı: hamur için: Malzemelerini karıştırın un ilavesi ile yumuşak hamur yapın. merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açın tart kalıbına yerleştirin. fazla kabarmaması için hamurun birkaç yerini çatalla delin. önceden ısınmı 180 derecede 10 dakika pişirin. peynirli iç: Peynirli malzemelerin hepsini karıştırın yarı pişmiş tartın üzerine gezdirin tekrar fırına verin üzeri hafif kızarana kadar bekletin..

domates böreği

Resim
Bol domatesli, kaşarlı mayalı börek. yapımı kolay ve pizza lezzetinde... Malzemeler: hamur için: 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 25 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya 1 atlı kaşığı tuz ve şeker yarım çay bardağı sıvıyağ iç malzemeleri: 5 domates 4 sıvribiber 2 soğan karabiber , tuz arzu edilirse 1 kase rende kaşar üzerine : yumurta sarısı domates dilimi arsına sıvıyağ Yapılışı: domates, soğan ve biber yıkanır incecik doğranır. soğan ve biber 2 çorba kaşığı tereyağı ile hafif pişirilir. ince doğranmış domates eklenir baharatlar eklenir suyu az kalana kadar kısık ateste sote yapılır. soğumaya bırakılır. Hamur için: un hariç malzemeler karıştırılır. maya eritilir. un ilavesi ile ele hafif yapışan hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 10 bezeye ayrılır. her beze unlu zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır üzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ sürülür. ilk beş hamur bu şekilde yapılır üst üste dizilir. kalan beş bezede aynı işlem yapılır. fırın tepsisi hafif ya

BROWNİE

Resim
Malzemele: 300 gr tereyağı 300 gr bitter çikolata 6 yumurta 400 gr şeker 25 gr krema 225 gr un 125 gr damla çikolata 125 gr ceviz Üzerine 200 ml krema 300 ml bitter çikolata krema ve çikolatayı benmari eritin ılyınca kekin üzerine sürün. Yapılışı: tereyağı çikolatayı benmari usulü eritin karıştırın kenarda ılımasını bekleyin. unu,damla çikolatayı, iri dövülmüş cevizi karıştırın. yumurtayı şekerle 10 dakika çırpın. içine erimiş çikolatalı karışımı ve kremayı ekleyin karıştırın unu yavaş yavaş ekleyin karıştırın. 25 cm. kelepçeli kalıbı yaglı kağıtla kaplayın. karışımı dökün önceden ısınmış 160 derecede 20 dakıka pişirin ısıyı 150 getirin pişirmeye devam edin. kürdanla browniyi kontrol edin içi pişmemişşe birkaç kesik atın ortasına 150 derecede pişirmeye devam edin. browniyi ikram ederken mikrodalgada biraz ısıtıp ikram edin. içindeki çikolata eriyor ve harika oluyor..

sivas kebabı

Resim
Sık yaptığım bir yemek ve çok seviliyor. Patlıcanlar taze ve küçük olduğu için bütün kızarttım güzel oldu tavsiye ederim.. Malzemeler: 500 gr kusbası et 5 orta boy patlıcan. küçükse 8 adet 7 adet yesil biber 6 domates 1 iri soğan 1 kase maydanoz 1 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça( koymasanızda olur domatesin rengine göre) Yapılışı: Patlıcan alacalı soyulur iri yuvarlak sekilde dilimlenir tuzlu suya konur. Biberler temizlenir yıkanır, domatesler yuvarlak şekilde dilimlenir, maydanoz iri doğranır ve sarımsaklar soyulur. Patlıcan yıkanır suzulur. patlıcan ve biber bol yağda hafif kızartılır.Tencereye et alınır biraz su eklenir pisirilir 1 çorba kasığı yağ ile hafıf kavrulur. Soğan incecik kıyılır eklenir, sarımsak eklenir pisirilir. Patlıcanların yarısı dizilir, üzerine domates dizilir, onun üzerine biber dizilir ve tekrar patlıcan domates sırayla dizilin en son maydanoz serpilir. baharat ve tuz serpilir. 1,5 su bardağında sulandırılmıs salçalı su dökulur. Önce harlı sonra kısık ateste

hediye ve sobe

Resim
Yosunbuka ve Sofra Şenliği beni sobelemişler; Tesekkür ederim. Cevaplarıma geçmeden önce sevgili Yosunbuka arkadaşımla Bakırköy de buluşmamızda bin bir özenle hazırladığı kışlık hazırlıklardan hediye getirmesi beni çok mutlu etti. Hem tıp öğrencisi hemde çok marifetli. Teşekkür ederim... Biber salçası, kızılcık ve un tarhanası tarifleri için yosunbuka arkadaşıma buyurun.. Gelelim sorulara :) -blog yazmaya ilk ne zaman başladın? 3,5 yıl oldu önce blogcu ile sonra bloggere geçtim. kısmetse önümüzdeki günlerde www.kibelesofrasi.com geçeceğim çalışmaları sürüyor. dilerim beni yeni sitemde yanlız bırakmassınız. -Blog yazısı konularının belli bir çizgide olmasına özen gösteriyormusun? evet çünki kendimi bildim bileli bu mesleği yapıyorum. Ev idaresi beslenme mezunuyum. aşçı ustası ve pastacıyım. birçok yerde çalışarak kendimi geliştirdim halada çalışmaktayım ama daha öğreneceğim şeyler var. mesleğimi seviyorum.. -Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin? belli bir süre vermedim ölene kadar der