Kayıtlar

Eylül 28, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

milföy hamurlu pırasalı tart

Resim
Milföyle hazırlanan kolay ve leziz bir tart. Pırasaların beyaz kısımlarını tart kalıbına göre kesip haşladıktan sonra yerleştirdim.. Malzemeler: 6 adet milföy hamuru oda ısısında yumuşamış 6 adet pırasa beyaz kısımları olacak 1,5 su bardağı kaşar veya yağlı bir peynirin rendesi 2 yumurta yarım su bardağı süt tuz ,karabiber 1 çay kaşığı hardal arzuya göre Yapılışı: Milföy hamurlarını az unlu zeminde ikişer olarak yan yana dizin merdane ile hafif inceltin kalıba yerleştirn kenardakı fazlalıkları alın. Bütün halde haşlanmış pırasaları hamurun üzerine yerleştirin. Yumurta , süt, baratları ve kaşar peynirini karıştırın. pırasaların üzerine gezdirin yayın. önceden ısınmış 185 derecede pişirin.

çikolatalı yer fıstıklı kek

Resim
Yer fıstıklı çikolatayı çok seven kızım için hazırladığım bu pastanın tarifi smittenkitchen ait. Tarifi çevirince kreması tereyağlı yer fıstığı olunca bende almak için gittiğim Metro market de bulamadım ama normal tuzsuz tereyağı ile hazırladığım buttercream içine yer fıstığı ezmesi karıştırdım sonuç nefis lezzetli bir krema oldu. Verdiği kek tarifi son derece yumusak. kakaolu pandispanya yaparak bu keki hazırlayabilirsiniz. Krema yağlı derseniz pastacı kremasına yer fıstığı ekleyebilirsiniz. yer fıstığı yerine fındık ezmeside ekleyebilirsiniz. vb. ÇİKOLATALI YER FISTIKLI KEK Kremaları: buttercream: 10 gram krem peynir(oda sıcaklığında) 4 gr tuzsuz tereyağı 5 bardak elenmiş konfeksiyon şekeri yani pudra sekeri. aldıgı kadar ekledım yanı kıvamı gelene kadar . 2/3 bardak yer fıstıklı tereyağ(tercihen markalı olmalı) Not: ben tuzsuz 300 gr tereyag ekledım. 5 çorba kaşığı yer fıstığı ezmesi ekledim. Yapılışı: 1) Geniş bir kapta, mikser yardımıyla, krem peynirle 4 gr tereyağı, rengi açıla

parmak tatlısı

Resim
Bayramda misafirlere tatlı yetişmeyeceğini düşünerek akşam bu nefis lezzetli parmak tatlısını hazırladım. tarifi sevgili pıtırcığıma ait. yapımı kolay.. Malzemeler: 2 yumurta 2 Türk fincanı toz şeker ben pudra şekeri ekledim. 2 Türk fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu aldığı kadar un. üzerine: 1 yumurta sarısı şerbet: 9 Türk kahve fincanı şeker 11 Türk kahve fincanı su 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı: hamur malzemelri karıştırılır un azar azar ilave edilir yumuşak hamur yapılır. ceviz iriliğinde alınır mekik şekli verilir üzerine hafif bastırılır tepsıye dızılır. yumurta sarısı sürülür çatalla üzer hamuru delmeden çizilir. önceden ısınmış 185 derecede kızarana kadar pişirilir. önceden hzırlanmış soğumuş şerbet sıcak tatlıya dökülür. 2 saat üzeri kapatılarak dinlendirilir..

güveçte kuru şeker fasülyesi

Resim
Şeker fasülyesi Samsun yöresine özgü bir fasülye. Kuru fasülyeye göre çabuk pişer. önceden haşlamaya gerek yok ve yumuşak lezzetli olur... Malzemeler: 250 gr kuşbaşı et 2 su bardağı kuru şeker fasülyesi veya kuru fasülye 2 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 4 adet acı kırmızı biber 2 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçası 2 çorba kaşığı terteyağ ve sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz pulbiber Yapılışı: Kuru şeker fasülyesi ile yapacaksanız 5 saat su içinde ıslatsanız yeterli ama normal kuru fasülye ile yapacaksanız fasülyeyi yıkayıp bir taşım bol suda kaynatın bir gece suyunu süzmeden bekletin biraz haşlayın öyle yemeğe ekleyin. yağ eritilir et eklenerek biraz pişirilir. soğan, sarımsak soyulur. incecik doğranır. eklenır pişirilir. kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salcalar eklenır karıstırılır. suzulmus fasulye eklenır. tuz eklenır karıstırılır. sıcak su eklenır once harlı ateste kaynatılır sonra orta ateste pişirilir. suyu azalırsa arada su eklenir.

şöbiyet

Resim
Herkesin ramazan bayramını kutlarım. Hayırlı huzur dolu geçmesini dilerim. Bayram için hazırladığım şöbiyet tatlısını denerseniz pişman olmazsınız. Daha önce yayınladığım ev baklavasının malzemelerini yarım ölçü yaptım. Malzemeler: hamur mlzemeleri: yarım su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı süt yarım su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz aldığı kadar un açmak için mısır nişastası 300 gr tereyağı Şerbet: 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu içine: toz fındık vb. 2 su bardağı süt 2,5 çorba kaşığı irmik karıştırarak pişirdim. soğuyunca kullandım. not: pirinç unu ve süt ile krema yapabilirsiniz yada kaymak koyabilirsiniz. tercihinize kalmış. Yapılışı: un hariç hamur malzemeleri karıştırılır un ilavesi ile orta sertlikte hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir.hamur 30 küçük bezeye ayrılır. çay tabağı büyüklüğünde merdane ile acılır ve aralarına bol nişasta serpilerek 15 tane üst üste konur. diğer 15 bezede aynı işlem yapılır. üst üste konmuş onbeş