Kayıtlar

Ocak 20, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ALTIN KEK

Resim
çok değişik ve lezzetli bir kek. safranınız yoksa eklemeyebilirsiniz. Malzeme: 1,5 su bar. un 1 su bardağı mısır unu yarım paket kabartma tozu ve vanılya yarım çay kaşığı toz safran yarım su bar kuru üzüm yarım su bar meyve şekerlemesi ve kurutulmus hındıstancevızı 125 gr margarin 1 su bar toz şeker 4 yumurta 1 çay bardağı galeta unu Yapılışı: yumurta sarılarını akları ayırın yumuşamış margarini çırpın krema kıvamına gelsın. yumurta sarıları ve şekeri ekleyin iyice çırpın akları kar gıbı olana kadar cırpın karışıma ekleyin tahta kasıkla iyice yedirin. un, mısır unu kabartma tozu vanilya safranı ayrı kapta karıştırın. kuru üzümü şekerlemeleri undan bıraz alarak karıstırın. karışıma ilave edin karıştırın. yağlanmış galeta unu serpilmiş kalıba dökun önceden ısınmış 180 derecede pişirin 40 dakika

fındıklı kurabiye

Resim
Esramızı hiç unutmadım ne zaman blogları gezsem mutlaka Esramın sitesine büyüleyen mutfak kokusuna uğrarım ve gözlerim dolar :( nur içinde yat esram. bu nefis ağızda dağılan tarif Esrama ait mutlaka deneyin derim... MALZEMELER: 250 Gr Oda Sıcaklığında Margarin 3 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri Alabildiğince Bardağı Un 1 Paket Vanilya Kabartma Tozu Dövülmüş Fındık Tarçın ve Şeker Karışımı YAPILIŞI: Un, pudra şekeri ve yağ yoğrulur. İçine kabartma tozu, vanilya ve fındık eklenir. Kulak memesi kıvamını alınca küçük toplar yapılarak tepsiye dizilir. Fırından çıkınca sıcakken hazırladığımız toz şeker ve tarçın karışımına bulanırlar.

piramit pasta

Resim
yapımı kolay ve çok lezzetli tavsiye ederim.. Malzemeler: kek ıcın: 3 yumurta 9 çorba kaşıgı pudra sekerı 7 corba kasıgı un 1 paket vanılya 1/2 cay bardagı sıvıyag. boyu 40 cm. eni 26 cm. dikdörtgen tepsi yaglı kagıt kekın yapılısı: yumurta ve sekeri mıkserle kopurunceye kadar cırpılır.yag eklenır tekrar cırpılır. un ve vanılya eklenır mıkserle karıstırılır. yağlı kağıt serilmıs yayılır ve önceden ısınmıs 185 dercede 15 dakıka pısırılır. fırından cıktıktan sonra 10,8.6,4 ve 2 cm'lik şeritler halinde kesilir.sogumaya bırakılır. krema ıcın: 1 paket toz krem santıyı 1,5 cay bardagı sut ıle iyice çırpın. ıcıne 3 corba kasıgı kakaoyu yarım corba kasıgı erımıs ılımıs teryagını ekleyın mıkserle karıstırın. oncede hazırladıgınız 85 gr. bıtter cıkolatayı 1 corba kasıgı su ıle tavada erıtın ılıkken kremaya ekleyın. karıstırın. pastanın en genıs kek altta kalacak sekşilde aralarına krema sürerek üstüste dizin. kenarlarını krema ile kaplayın ve üzerini kakao eleyin . 2 saat buzdolabında dınl