fırında kalkan balığı buğulama
Otelin Pastane mutfağında müşterilere iftar için birçok Osmanlı mutfağına ait tatlı menüsü hazırlıyoruz. İşten fırsat bulabilirsem aileme iftar sofrasına yardımcı oluyorum. Dün akşam evde iftara davetli misafirlere hazırladığım; kalkan balığı buğulama. En sevdiğim balıktır. Kokusu keskin değildir, Izgarasından daha lezzetli oluyor buğulaması. Tarife geçelim. Malzemeler: 1 adet iri kalkan balığı kalın dilimlenmiş 5 adet sarımsak 2 adet soğan 8 adetyeşil sivri biber 2 adet domates ( arzuya göre eklemeyebilirsiniz.) 7 adet tane karabiber 1 adet limon 200 gr tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı tuz, 1 çay kaiığı arzu edilirse zerdeçal tozu Yapılışı: orta boy bir tavaya sıvıya eklenir kızdırılır içine soyulmuş butün sarımsak iri doğranmış soğan eklenir kokusu çıkana kadar 3 dakika karıştırılır tane karabiber eklenir iri doğranmış biber ve kabukları soyulmus domates eklenir 2 su bardağı su ilave edilir tuz eklenir karıştırılır. Temizlenmiş dilimlenmiş balıklar f...