Kayıtlar

Ağustos 15, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

fırında kalkan balığı buğulama

Resim
Otelin Pastane mutfağında müşterilere iftar için birçok Osmanlı mutfağına ait tatlı menüsü hazırlıyoruz. İşten fırsat bulabilirsem aileme iftar sofrasına yardımcı oluyorum. Dün akşam evde iftara davetli misafirlere hazırladığım; kalkan balığı buğulama. En sevdiğim balıktır. Kokusu keskin değildir, Izgarasından daha lezzetli oluyor buğulaması. Tarife geçelim. Malzemeler: 1 adet iri kalkan balığı kalın dilimlenmiş 5 adet sarımsak 2 adet soğan 8 adetyeşil  sivri biber 2 adet domates ( arzuya göre eklemeyebilirsiniz.) 7 adet tane karabiber 1 adet limon 200 gr tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı tuz, 1 çay kaiığı arzu edilirse zerdeçal tozu Yapılışı: orta boy bir tavaya sıvıya eklenir kızdırılır içine soyulmuş butün sarımsak iri doğranmış soğan eklenir kokusu çıkana kadar 3 dakika karıştırılır tane karabiber eklenir iri doğranmış biber  ve kabukları soyulmus domates eklenir 2 su bardağı su ilave edilir tuz eklenir karıştırılır. Temizlenmiş dilimlenmiş balıklar fırın teps

simit tatlısı

Resim
İftar sofralarına yakışacak bir tatlı tarifi veriyorum, yapımı kolay ve lezzetli. Herkese hayırlı ramazanlar. bu ölçüden 45 adet simit çıkıyor. Malzemeler: 500 gr un 100 gr şeker 100 gr irmik 2 yumurta 25 gr maya 250 gr margarin oda ısısında veya tereyağı 1 çay kaşığı vanilya Üzerine : bol susam Şerbet: 500 gr şeker 500 ml su 1 çorba kaşığı limon suyu şerbet malzemelerinin hepsi karıştırılır kıvamı gelene kadar kaynatılır. Yapılışı: bütün hamur balzemeleri karıştırılır orta sertlikte çok yumuşak olmayan bir hamur yapılır. Hamurdan 2 cm kalınlığında simitler yapılır susama bulanır tepsiye dizilir 20 dakika mayalanır. Önceden ısınmış 185 fırında pembeleşene kadar pişirilir. fırından çıkarılır üzerlerine soğuk şerbet gezdirilir çekmesi beklenir servis yapılır. :)