Kayıtlar

Eylül 2, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

VİŞNELİ KEK

Resim
bu güzel ve lezzetli keki ne zamandır yapmak istiyordum. tarif yeşil kivi arkadaşım seçil'e ait çok tesekkür ederim tarifi bizlerle paylaştığı için çok beğendik. ben donmuş vişne kullandım bır sorun olmadı çokta guzel kabardı.... Malzemeler: 4 yumurta yarım su bardağı süt yarım su bardağından biraz fazla tuzsuz lor peyniri yarım su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı tozseker 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya aldığı kadar un (3 su bardağı kadar) Yapılışı : yumurta, şeker ve sıvıyağı en az beş dakika çırpalım. ezdiğimiz lor, süt ve vanilyayı ilave edip bir daha çırpalım. unu kabartma tozuyla beraber eleyelim, hamura katalım, karıştıralım. en son vişneleri tahta kaşık yardımıyla ekleyip hafif karıştıralım. kalıbı (26 cm lik derince bir kalıp)yağlayıp unlayalım. 175 dereceli fırında kekimizi pişirelim. soğuyunca kalıptan çıkartalım. pudra şekeri serpelim.. not: ben donmus visne kullandım bolca una buladım ..

badem kremalı armutlu tart

Resim
tartı çok severim bu tarifide ne zamandır yapmayı dusunuyordum. çok lezzetli oldu tavsiye ederim kokusu nefis. tarif anne wıllan ait... malzemeler: tart için: 175 gr un 6 türk fincan un 3 yumurta sarısı 60 gr toz şeker 4 çorba kasıgı bir tutam tuz 75 gr tereyağı veya margarin 4 çorba kaşığı 1 paket vanilya badem kreması için: 1 su bardağı badem tozu tuzlu badem ise bademleri kaynatın kabuklarını soyun robotta incecik kıyın yarım su bardağı seker 125 gr yumusamıs tereyag veya margarın 1 butun yumurta 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı un üzerine sürmek için: kayısı receli sulandırılmıs veya tart jölesi 4 olgun tatlı armut 1 limon Yapılışı: tart hamuru: unu tezgaha alın içine dığer malzemeleri ekleyin iyice yoğurun uzerini orturun dolapta 20 dakika dinlendirin. hamuru tart kalıbından biraz buyuk açın merdane ile . tart kalıpına yerlesterin duzeltin. badem kremasını hazırlayın yağı çırpma kabına alın krema olana kadar mikserle çırpın içne sekeri ekliyen tekrar krema olana kadar çırpın

cevizli susamlı kurabiye

Resim
çok lezzetli bir tarif tavsiye ederim tarifini istemeyen kalmadı.... Malzemeler: 1 su bardağı iri dövulmus ceviz içi 1 su bardağı pudraşekeri 250 gr oda ısısında margarin 1 paket kabartmatozu 1 yumurta ( sarısı akı üzerine ) aldığı kardar un üzerine bol susam Yapılışı: margarini bir kaba alın içine ceviz, pudra sekiri, yumurta sarısını ekleyin karıstırın. kubartmatozu ve un ilavesi ile sertçe bir hamur yapın yumusak olmasın yayılabilir. ceviz iriliğinde alın oval sekil verin veya mekik sekli verin isteğinize kalmıs. önce yumurta akına ve susama batırın hertarafını tepsiye dizin önceden ısınmıs fırında 195 derecede pisirin kızaranakadar...

örgülü yuvarlak açma

Resim
nefis oldu tavsiye ederim. not defterimi karıstırırken buldum tarifi. nereden aldığımı yazmamışşım :) Malzemeler: 3 su bardağı un ( ayarlayın) 1 su bardağı ılık süt 1 paket maya ( 1 çorba kaşığı) 1 yumurta 50 gr erimiş ılımış tereyağı 2 yemek kaşığı seker 1 çay kaşığı tuz üzerine 2 yumurta sarısı Yapılışı: mayaya sütü ekleyin eritin diğer malzemeleri ekleyerek karıstırın un ilavesi ile yumusak bir hamur yapın bir saat mayalayın. hamuru 9 eşit parçaya bölün her parcayı 3 parçaya bölun seritler yapın saç örgüsü sekli verin. simit sekli verip tepsiye dizin. 30 dakika mayalayın üzerine yumurta sarısı surun. susam serpin. önceden ısınmış fırında 180 derecede pişirin.

sivas kebabı

Resim
Annemden öğrendiğim nefis yemek.. Malzemeler: 500 gr kusbası et 5 orta boy patlıcan. küçükse 8 adet 7 adet yesil biber 6 domates 1 iri soğan 1 kase maydanoz 1 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça( koymasanızda olur domatesin rengine göre) Yapılışı: Patlıcan alacalı soyulur iri yuvarlak sekilde dilimlenir tuzlu suya konur. Biberler temizlenir yıkanır, domatesler yuvarlak şekilde dilimlenir, maydanoz iri doğranır ve sarımsaklar soyulur. Patlıcan yıkanır suzulur. patlıcan ve biber bol yağda hafif kızartılır.Tencereye et alınır biraz su eklenir pisirilir 1 çorba kasığı yağ ile hafıf kavrulur. Soğan incecik kıyılır eklenir, sarımsak eklenir pisirilir. Patlıcanların yarısı dizilir, üzerine domates dizilir, onun üzerine biber dizilir ve tekrar patlıcan domates sırayla dizilin en son maydanoz serpilir. baharat ve tuz serpilir. 1,5 su bardağında sulandırılmıs salçalı su dökulur. Önce harlı sonra kısık ateste pisirilir. Servis yapılır..

çeşnili mayalı poğaça

Resim
malzemeler: hamur için: 1 su bardağı ılık sut 1 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ veya erimis margarın. 1 yumurta 1 çay kasığı seker ve tuz 40 gr yas maya 1 paket Droetker çeşnili kabartmatozu yeni çıkmıs içinde susam ve mahlep aroması var.tavsiye ederim nefis bir tad . aldığı kadar un üzerine: 1 yumurtanın sarısı haş haş veya susam vb. Yapılışı: süt ile mayayı ez içine diğer malzemeleri ekle. ele yapısmayacak sekilde hamur yoğur. ve 30 dakika mayala. limon iriliğinde yuvarla ortalarını artı seklinde bıcakla kes. 1 yumurtanın sarısını 1 çay kasığı seker ve sıvı yağ ile karıstır uzerlerine sur. has has veya susam serp. 20 dakika sıcak yerde mayala. önceden ısınmıs 200 derecede pisir..

Brownie'li Cheesecake

Resim
ebruli lezzetler ' den tarifi aldım denedim çok beğendik. tadı nefis görüntusü muhteşem . Malzemeler; Brownie: 3 yumurta160 gr bitter çikolata 200 gr (1 su bardağı) toz şeker(yarısını esmer şeker kullandım) 60 gr (6 kaşık) kakao 100 gr un 1/2 bardak sıvıyağ (100 ml)VanilyaCeviz ve çikolata parçaları Cheesecake: 3 yumurta 300 gr süzme yoğurt 400 gr krem peynir (trakya çiftliği) 160 gr tozşeker 100 gr krema 30 gr un Vanilya Yapılışı; Brownie 1. Yumurtalar ile şekeri yaklaşık 8-10 dk mikserde iyice kabarana kadar çırpalım. Sıvıyağı ekledikten sonra 1-2 dk tekrar çırpalım.2. Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekledikten sonra karışımı tekrar mikserle çırpalım.3. Un, kakao ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim ve çırpma teli ile karıştıralım. En son içine ceviz ve çikolata parçalarını ekleyerek, yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökelim. (26 cm kelepçeli kalıp kullandım) Cheesecake: 1. Yoğurt, krem peynir, krema ve şekeri birlikte çırpalım.2. Yumurta

böğürtlenli cheesecake

Resim
cheesecakeyi evde cok sevıyorlar artık ramazanda sık sık yaparım... Malzemeler: taban için: 2 paket burçak bisküvi 100 gr yumusak margarin Cheesecake: 3 yumurta300 gr süzme yoğurt400 gr labne peynir160 gr tozşeker100 gr krema30 gr unVanilya üzerine: dondurulmuş böğürtlen Dr. oetker meyve sos ahududu çilekli. jöle veya pelte yapmak istemedim bu sos cok yakıstı. tavsıye ederım.. Yapılışı: bisküvileri robota alın iyice kıyın yagı ekleyın tahta kasıkla bırbırıne yedırın yaglanmıs kelepcelı kalıbın dıbıne ve 2cm kenarlarına kadar yayın bastırarak. cheesecake için şekeri bır kaba alın ıcıne yogurdu,kremayı peyniri ekleyin mikserle 10 dakıka cırpın icine teker teker yumurtaları ekleyerek cırpın vanılya ıle unu ekleyın karıstırın biskuvılı tabana cheesecake dökün önceden ısınmıs 150 derecede 45 dakıka pısırın. cıkartın sogusun uzerını kapatıp bır gece dolapta dınlendırın. uzerıne ıstedıgınız meyvelerden dızın ben bögurtlen dızdım . sosu hazırlayın uzerıne gezdırın duzeltın 1 saat dolapta bekle

badem çorbası

Resim
Osmanlı mutfağına ait bir çorba mutlaka deneyin derim... malzemeler: 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı toz badem 1 çorba kaşığı tereyağ ve sıvıyağ 1 su bardağı süt veya krema 1 litere et suyu veya su sıcak olacak 1 inci sos için: taze fesleğen robotta incecik kıy üzerine biraz zeytinyağ gezdir karıştır. 2 inci sos: tereyağında kızarmış kırmızı toz biber Yapılışı: yağı erit unu ekle hafif pembe renkte kavur bademi ekle biraz cevir suyu ekle hızlıca tel cırpıcı ile karıştır karıştırarak kaynat altı kısık olarak ılık sütü ekle karıştır pişince kenara al kaselere al üzerine fesleğenli sostan 1 tatlı kaşığı gezdir onun üzerine toz biberli sostan gezdir çok lezzetli oluyor.

Karadeniz Kurabiyesi

Resim
çok lezzetli bir tarif tavsiye ederim not:tarifi yarım ölçü yapın çünki çok bereketli oluyor. Malzemeler 250 gr yumusak margarin 5 yumurta yumurtalardan ikisinin sarısını ayırın akını hamura ekleyin sarısını üzerine sürün 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt kaymağı yani krema veya süt ama kremayı öneririm 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı iri çekilmis fındık veya ceviz 1 su bardağı kuru üzüm isteğe bağlı 1 çay kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı limon suyu aldığı kadar un Yapılışı: hamur yoğurma kabına margarın seker, sıvıyağ ,2 yumurta akı ve 3 yumurtayı ilave edin iyice karıstırın . kremayı, fındığı ve üzümü ekleyin karıstırın. limon suyunda eritilmis karbonatı ekleyin azar azar un ilavesi ile yumusak bir hamur yapın 10 dakika dinlendirin. hamuru 7 esit parçaya ayırın herbirini rulo olacak şekilde yuvarlayın 4 cm boyunda 5 cm ara ile bıçakla verev kesin yağlanmıs tepsiye dizin aralıklı olarak üzerini çatalla çizin yumurta sarısı surun 185 derecede önceden ısınmıs fırında kızarana ka

SACHER TURTASI

Resim
Tarif Anne Wıllan ın çikolatalı tatlılar ve pastalar kitabından. Malzemeler: çikolatalı kek için: 125 gr bitter çikolata 6 yumurta 125 gr tereyağı 135 gr pudra şekeri 1 paket vanılya veya 1-2 damla vanılya esansı 100 gr tozşeker- yarım su bardağı 100 gr un- 1 su bardağı Kayısılı glazür: 175 gr kayısı marmeladı 4 çorba kaşığı su Çikolata kaplama için: 250 gr acı bitter çikolata (bittersweet) yoksa normal bitter çikolata 4 Türk kahve fincanı tozşeker 2 Türk kahve fincanı su Yapılışı: yumurta sarılarını ve akını ayırın. bitter çikolatayı benmari usulü eritin yağı mikserle çırpın pudrasekerini ekleyin tekrar iyice çırpın içine teker teker yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin erimis bitter çıkolatayı incecık akıtarak ekleyin ve tahta kasıkla karıstırın kenara alın yumurta aklarını mikserle iyice kar olana kadar çırpın içine yarım su bardağı seker ekleyin tekrar çırpın unun yarısını yağ ve çıkolata karısımına ekleyin karıstırın içine çırpılmış yumurta beyazınını yarısını ekleyin

Limonlu Mereng

Resim
tarif sofra dergisinden aslında kelepçeli kalıpta yapılıyor ama tart kalıbında denemek istedim çok güzel oldu Malzemeler: hamur için: 3 su bardağı un 1 yumurta ama ben 2 yumurta koydum 150 gr margarin yarım su bardağı tozşeker Muhallebi için: 4 su bardağı sut 4 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı un hepsini karıstır pisir sonra içine 5 limon suyunu ve 1 limon kabuğunu rendele ve 1 paket vanilya ilave et karıştır not: 3 limon suyu ekleyebilirsiniz .. bir tasım daha kaynat Beze için: 4 yumurta akı 2 çay bardağı tozşeker yarım çay kaşığı tuz hamuru hazırlayın kelepçeli kalıbın dibine elinizle yayın 180 derecedeki frında pisirin kremayı hazırlayın uzerine dökun bezeyi hazırlayın yumurta akını sekeri ve tuzu iyice sertlesene kadar çırpın krema torbasına alın limonlu kremanın uzerine sırayla sıkarak süsleyin fırana verin bezelerin üzeri kızarana kadar pisirin başında durun hemen pisiyor. soğuyunca servis yapın..

şeftali tartı

Resim
Malzemeler: tart için: 125 gr. margarin 4 çorba kaşığı pudraşekeri 1 yumurta 2 su bardağı un veya 2,5 Kreması için: 2 su bardağı süt 1 yumurta 4 çorba kasığı seker 2 çorba kasığı nisasta 1,5 çorba kasığı un vanilya (hazır kremalardanda hazırlayabilirsiniz.) üzerine: şeftali veya istediğiniz meyvelerden tart jölesi Yapılışı: tart malzemelerini karıstırın un ilavesi ile yumusak bir hamur yapın 30 dakika dinlendirin. tart kalıbını yağlayın tart hamurunu az unlu zeminde merdane ile acın tart kalıbına yerlestirin. önceden ısınmıs 185 derecede pisirin. krema yapımı : malzemelerin hepsini sut ilavesi ile iyice karıstırarak pişirin ve soğutun. soğuyan tarta kremayı dökun üzerine dilimlenmis meyveyi dizin tart jölesini tarife göre hazırlayın tartın uzerine gezdirin dolapta dinlendirin servis yapın.

çikolatalı halka tatlısı

Resim
Bol kakaolu ve çikolata soslu bu tatlıyı deneyin derim. çikolata sevenler için ve yapımı çok kolay.. tarif sofra dergisinden Malzemeler: 3 yumurta 3 Türk fincanı şeker 3 fincan un 3 fincan kakao 1 çorba kaşığı kabartmatozu 1 çorba kaşığı limon rendesi şerbet: 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker üzerine: 1 pakat bitter çikolata 1 fincan sut Yapılışı: şerbet hazırlanır sogutulur. yumurta şeker mikser ile iyice çırpılır. un, kakao, kabartmatozu elenir. limonkabuğu ilave edilir karıstırılır. ortası delik kek kalıbına dökulur. önceden ısınmıs 175 derecede pisirilir. fırından çıkan tatlıya serbet dökulur.biraz ceksin servis tabağına alınır. bitter çikolata sut ile eritilir. tatlının üzerene gezdirilir. dinlendirilir servis yapılır.

frambuazlı bavyera pastası

Resim
tarif anne wıllan ' ın 'meyveli tatlılar ve pastalar' kitabından. ölculerını bıraz degıstırdım cok guzel ve lezzetli oldu.. malzemeler: pandıspanya ıcın: 4 yumurta 150 gr seker 150 gr un yarım cay bardagı erımıs ılımıs tereyagı 1 tutam tuz meyve kreması: 4 yumurta sarısı 2,5 su bardagı sut 1 su bardagı seker 1 paket vanılya 1 su bardagı ezılmıs franbuaz meyvesı ( robottan gecırın) suzgecten gecırın cekırdeklerını ayırın. 2 corba kasıgı mısır nısastası 5 yaprak jelatın ve erıtmek ıcın 4 corba kasıgı su. arzuya göre ahududu liköru veya kirsch 2 su bardagı süt kreması. susleme kreması: 1 kucuk paket sut kreması 2 corba kasıgı toz seker çırpın. (1 corba kasıgı meyve likorü arzuya göre) kremşanti ilede susleyebilirsiniz. Yapılışı: pandispanya için: yumurtayı çırpma kabında biraz karıstırın seker ekleyin beyaz olana kadar 5 dakika çırpın. içine elenmis un ilave edin karıstırın. ılık yağı sicim gibi akıtarak karısıma ekleyin karıstırı yavasça. yağlanmıs kelepçeli kalıba bosaltın v

böğürtlenli fındıklı pasta

Resim
fındığı seven kızım bu pastaya bayıldı çok lezzetli oldu. fındık sevenler çok beyenecek. böğürtlen yerine baska meyvelerdende yapabilirsiniz... Malzemeler: fındıklı pasta hamuru için: 2,5 su bardağı fındık 135 gr tozşeker 125 gr un 1,5 su bardağı 150 gr tereyağı 1 yumurta sarısı yarım çay kasığı tuz krema için: 375 gr süt kreması 1,5 çorba kasığı tozşeker 1 paket vanılya veya 1 cay kasığı esansı yapılışı: kremayı çırpın içine sekeri ekleyin tekrar katılasana kadar çırpın vanılyayı ekleyin karıstırın. kremsantı veya baska kremalarda kullanabilirsiniz. suslemek için: böğürtlen , taze nane yanında ahududu sos vb. ikram edebilirsiniz. dondurmada olabilir. Yapılışı: fındığı robota alın içine toz sekeri katın un gibi olana kadar ezin. genis bir kaba alın içine unu ekleyin kuçuk parçalara bölunmus tereyağını , yumurta sarısını ve tuzu koyun elle yavaşça yoğurun yumuşak kıvamlı olacak ama ele yapışmayacak. dolapta yarım saat dinlendirin. üç parçaya esit bölun . herbirini 20 cm. capında elle

TİRAMİSU

Resim
Malzemeler: pandispanya için: 5 yumurta yarım su bardağı tozşeker 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartmatozu 1 çorba kaşığı kakao ( ben sade yaptım kakao eklemedim isteğe bağlı ) 35-40 cm çapında düz kalıp veya borcam kreması: 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı seker 2,5 su bardağı süt 1 yumurta 1 paket lapne peynir 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi pastayı ıslatmak için: 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı nescafe 3 tatlı kaşığı seker karıstırılır eritilir. üzerine kakao Yapılışı: yumurta ile seker 10 dakika çırpılır mikser ile un ve kabartma tozu karıstırılır azar azar ilave edilerik tatta kaşıkla karıstırılır. yağlanmıs tepsiye dökulur. önceden ısınmış 175 derecede pisirilir. pisen pandıspanya soğutulur. kreme için: un seker bir tencerede karıstırılır. icine yumurta ilave edilir süt ilavesi ile ezilir iyice yedirilir karıstırılarak pisirilir. ılıyınca lapne eklenir mikser ile iyice çırpılır. pandispanya ortadan ikiye kesilir. kalıba yerlestirilir. nescafeli karısımın yarısı ile ıs

DAMALI KEK

Resim
Malzemeler: kek için: 6 yumurta 250 gr yumusak tereyağı veya margarin 4 su bardağı un yarım su bardağı kakao 1 paket vanılya ve kabartmatozu 3 su bardağı pudra şekeri ben 2 su bardağı kullandım ve 3 adet yuvarlak 25 cm. çapında düz kalıp veya tepsi kreması: 250 ml krema 3 paket bitter çikolatası birinci ıslatma surubu : 125 ml su yarım su bardağı toz seker kaynatın soğutun vanılya esansı ekleyebilirsiniz 1-2 damla ben muz liköru ekledim kekin arasına surmek için ikinci ıslatma : 100 gr ahududu marmelatı ben çilek reçeli kullandım 3 çorba kasığı su marmelatla suyu karıstırın. kenarına ganaş yapmak için : 1 paket bitter çikolata Yapılışı: yağı mikser ile krema olana kadar çırpın içine pudra sekerini ekleyin iyice çırpın tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin . unun içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin eleyin ikiye ayırın birine kakaoyu eleyerek ekleyin ve yağlı sekerli karısımıda ikiye ayırın birine kakaolu unu birinede sade unu ekleyin ve karıstırın kalıpları yağlayın

susamlı baharatlı kek

Resim
Malzemeler: 3 yumurta 1,5 su bardağı pudraşekeri 125 gr yumusak margarin 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartmatozu 3 su bardağı un yarım çay kaşığı: kakule tozu,tarçın,zencefil,yenibahar,karanfil tozu,mahlep Yapılışı: yumusamıs margarın,yumurta ve pudrasekeri mikser ile iyice çırpın. içine elenmis un ve kabartmatozunu ekleyin az karıstırın yoğurt ve baharatları ekleyin iyice karıstırın. yağlanmıs bol susam serpilmis kalıba dökun önceden ısınmıs 185 derecede pisirin.

taze hindistan cevizli kek

Resim
kokusu tadı nefis oldu tavsiye ederim.. Malzemeler: 3 yumurta 1,5 su bardağı pudraşekeri 125 gr yumusak margarin 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un yarım su bardağı taze hindistan cevizi rendesi Yapılışı: yumusamıs margarın,yumurta ve pudrasekeri mikser ile iyice çırpın. içine elenmis un ve kabartmatozunu ekleyin az karıstırın yoğurt ve rendelenmiş taze hindistan cevizini ekleyin iyice karıstırın. yağlanmıs unlanmış kalıba dökun önceden ısınmıs 185 derecede pisirin. üzerine : 1 paket çırpılmıs sut kreması çırparken içine 1 çay bardağı pudra sekeri ve vanilya ekleyin. veya kremşanti. suslemek için taze hindistan cevizi rendesi