vişneli taç pasta
Pasta tarifi sofra dergisinden. pandispanya tarifinden çok memnun kaldım. güzel kabardı sorun olmadı. ben 25 cm kelepçeli kalıp kullandım. çikolata çanağı için kasenin içine folyo yerlestirdim kasenin seklini aldı içine erimis bitter çikolatayı sürdüm fırca ile dolapta donunca folyoyu alıp çikolata kasesine vişne yerlestirdim pastayı süsledim tarifde bu ayrıntıyı yazmamışlar... Malzemeler: pandıspanya için: 4 yumurta 5 çorba kaşığı şeker 1 türk kahve finçanı mısır unu 1 çay bardağı tepeleme un 1 çay kasığı taepeleme kabartama tozu 1 çorba kasığı kakao 1 çorba kasığı erimis ılımıs margarin ben sıvıyağ koydum 1 çorba kasığı ılık su Yapılışı: yumurta ile sekeri beyezlayıncaya kadar çırpın. içine elenmis un, mısır unu, kabartmatozu ve kakao yu ekleyin. tahta kasıkla karıstırın yağ ve suyuda ekleyerek yavassça karıstırın yağlanmıs kalıba dökun. önceden ısınmıs 180 derecede pisirin. krema için: malzemeler: iç kreması için: 2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı şeker 2 adet yumurta sarısı 4 çorba k...