karamelize ters-yüz elmalı tart
![](http://3.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1U4doy7sI/AAAAAAAAARU/H_DwjpiQ4V8/s400/G%C3%B6r%C3%BCnt009.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1Thtoy7nI/AAAAAAAAAQs/omg7HckdCCk/s400/G%C3%B6r%C3%BCnt014.jpg)
iftar yemegine gelecek misafirler için severek yaptığım ve yediğim leziz tartı yaptım. çok beğendiler. bu tartı yapmak için çelik saplı tefal tava aldım. mutlaka deneyin derim. hayırlı ramazanlar..
malzemeler:
tart hamuru için:
75 gr tereyağı yumuşamış
175 gr un
2 adet yumurta sarısı
1,5 çorma kaşığı tozşeker
bir cimdik tuz
2 çorba kaşığı su
hamur yapılır iyice yoğurulur. üzeri örtülür dolapta yarım saat dinlendirilir.
üzerine:
15-16 adet elma
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı
1 limon
üzerine sos:
kuçuk paket süt kreması
Yapılışı:
hamur yapılır dinlenmeye alınır.
çelik saplı 23-25 cm çapındaki tavaya 125 gr tereyağı eklenir iyice eritilir içine seker konur orta ateste tahta kasıkla karıstırarak karamelize edilir. yanmamasına dikkat edin..
ılıyan karamelizenin içine önceden soyulan ortadan ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılan kararmamaları için limon suyu surulen elmalar dik olarak yan yan dizilir.
![](http://4.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1Sltoy7hI/AAAAAAAAAP8/3wKZxs84mDA/s200/G%C3%B6r%C3%BCnt000.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1Sztoy7iI/AAAAAAAAAQE/8PB84ewruPg/s200/G%C3%B6r%C3%BCnt002.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1TBNoy7jI/AAAAAAAAAQM/KCZ0wngQS5w/s200/G%C3%B6r%C3%BCnt003.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1TJdoy7kI/AAAAAAAAAQU/sESS0dGW_dE/s200/G%C3%B6r%C3%BCnt004.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1TQNoy7lI/AAAAAAAAAQc/X74btQy07eQ/s200/G%C3%B6r%C3%BCnt005.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/_TcDTeePtIUY/Ru1TYdoy7mI/AAAAAAAAAQk/Sr6n8I3o2kQ/s200/G%C3%B6r%C3%BCnt006.jpg)
orta ateşte elmalar suyunu bırakıp azalana kadar bir kere ters çevrilerek arkalı önlü elmalar karamelize edilir. elmaların yumuşaması gerekiyor ama sekilleri bozulmamalı.
tart hamuru unlu zeminde merdane ile açılır.tavadan iki cm. daha geniş açılır. tavanın üzerine serilir. arasındaki çukur kapatılır. tart şekli verilir. önceden ısınmıs 190 derecede kızaranakadar pisirilir..
servis yapılırken süt kreması gezdirilir..
anna wılla ın tarıfi..
Yorumlar
beğenmene çok sevindim.
çok lezzetli hele karemelizeli elma nefis. hayırlı ramazanlar..
ELERİNE SAĞLIK....
SEVGİLER,
İLKAY
Kocaman sevgilerle..
Harika olmus denemeliyim elmali tariflere dayanamam
canım tesekkur ederim ..
hırsız polis,
tesekkur ederim canım. minik kızını öp benim için..
pembelinin mutfağı,
tesekkur ederim canım. hayırlı ramazanlar..
damak tadı,
tesekkur ederim cok sağol gercekten kremayla nefis oluyor. aslında ekşitilmis krema ile normal krema karıstırılıp üzerine dökuluyor. ben eksitilmis kısmı eklemedim. :) sevgiler..
filizin mutfağı,
tesekkur ederim canım simdiden afiyet olsun...
bahar çicegi,
canım tesekkur ederim . keske herkese ikram edebilsem. belki ileride pastanem olursa herkesi davet ederim :) sevgiler hayırlı ramazanlar....
canım tartın harika görünüyor, lezzetdende hiç şüphem yok.ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar, hayırlı sahurlar diliyorum
sevgiler
nagehan
inan suan agizimin suyu akti tarti gorunce
bide guzel anlatmisin
tesekku ederim
sevgiyle kal
www.yenitadlar.blogcu.com
canım tesekkur ederim.hayırlı ramazanlar
nurcan canım
tesekkur ederim. sevgiler..
elma sekeri,
canım tesekkur ederim hayırlı ramazanlar..
selin,
tesekkur ederim canım. sevgiler..