Kayıtlar

Kasım 15, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

labneli kuru meyveli kek

Resim
Cumartesi günleri evdeyim. Bende aileme ve sizlerle paylaşmak için kek hazırladım. Kekin içindeki kuru meyveleri rom veya vişne suyu ile 1 saat ıslatılacak ben acı badem likörü ile ıslattım. Meyvelere lezzet ve yumuşaklık veriyor. iyi hafta sonları... Malzemeler: 200 gr labne peynir 185 gr oda ısısında tereyağı 4 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket kabartmatozu ve vanilya 1 su bardağı kuru meyve küçük doğranmış ( kurutulmuş: 1 çorba kaşığı kadar hepsi: yaban mersini, kavun, kivi, ananas ve portakal kabuğu) 1 su bardağı vişne suyu veya rom ve likör 1 çay bardağı ince dövülmüş fındık üzerine: pudraşekeri Yapılışı: krem peynir, yağ ve şeker 6-7 dakika mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır içine tek tek çırpılarak yumurtalar eklenir. un, kabartmatozu, vanilya, fındık, ve vşne suyunda 1 saat beklemiş suyunu çekmiş meyveler eklenir karıştırılır. yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülğr düzeltilir önceden ısınmış 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirilir. üze

tuzlu kurabiye

Resim
Zaman buldukça Kibele Mutfağına tarif eklemeye devam edeceğim. Hafta sonu için yaptığım tuzlu kurabiye. Herkese sağlıklı iyi haftalar dilerim. Arkadaşlar ''kibele sofrasın'' da yayınladığım tüm tarifleri ''kibele'nin mutfağı'' bloguma yükledim. bilginize. Malzemeler: 200 gr tereyağı oda ısısında 1 yumurtanın sarısı 1/2 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz ve şeker aldığı kadar un üzerine: 1 yumurta sarısı susam vb. Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılır aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. istediğiniz şekillerde kurabiye yapılır. Tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. Önceden ısınmış 185 derecede pişirilir. Not: tam 1 tepsi kurabiye oluyor az derseniz iki ölçü yapın. hamurda kabartmatozu yok eklemeyin daha güzel olur.