binbirçeşni- aşure pastası
malzemeler: aşure için: 2 su bardağı aşurelik buğdayı, yarım su bardagı kurufasulye ve nohutu bırgece oncesınden ıslıyorum. ertesı gun hepsını ayrı yumusayana kadar bısırıyorum. bugdayın ıcıne fasulye ve nohutu suzerek ılave edıyorum yarım cay bardagı pırıncı eklıyorum. suyu az ıse bıraz kaynar su eklıyorum. kaynatıyorum. 2 su bardagı seker eklıyorum seker mıktarını arttırabılırsınız. kaynatıyorum. kıvama gelınce 2 çorba kaşığı kadar portakal kabugu ve kayısı kucuk dogranmıs olacak. kus uzumu, yarım cay kasıgı tarcın, 4 adet karanfıl, ve fındığı, badem cevız eklıyorum karıstırıyorum bıraz kaynasın altını kapatıyorum. pandıspanya ıcın tarıf burda sakızlı muhallebi için: 50 gr margarin 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı pirinçunu 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşğı toz damla sakızı 750 ml süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya biraz tarcın suslemeye : 1 paket tart jölesı fındık,badem, kayısı , uzum. vb.. tarçın yapılışı: un, pirinçunu, niş...