frambuazlı kek
meyveli kekleri çok severim, bu sefer keki 40x30 cm. düz kalıpta pişirdim, kek soğuduktan sonra iki pata ayırdım ve süslemesinide taze meyve ve çikolata ile yaptım kekin hem içinde frambuaz meyvesi var hem de süslemesinde. çok şık ve lezzetli oldu.
Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr tereyağı oda ısısında
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı frambuaz meyvesi
2 su bardağı un
yarım limon suyu
süslemek için:
bitter çikolata
frambuaz meyvesi
Yapılışı :
tereyağı ve sıvıyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. Yumurtaları sarısını ve akını ayırın sarılarını yağ karışımına ekleyin 1 dakika çırpın un, hidistancevizi,kabartmatozu, vanilya ve limon suyunu ekleyin karıştırın. yumurta akını kar haline gelene kadar temiz kuru ayrı bir kapta çırpın karışıma ekleyin karıştırın.1 su bardağı frambuazı ekleyin karıştırın. yağlanmış tepsiye dökün düzeltin önceden ısınmış 185 derecedeki fırında pişirin.
soğuyunca keki iki pata ayırın üst üste dizin yanlarını meyvelerle ve erimiş bitter çikolata ile süsleyin servis yapın.
Yorumlar
kek muhteşem ötesi o güzel ellerine sağlık.Gökşini ve seni kocaman öpüyo
rum ve seni çokkkkkk seviyorum...