şekerpare
ramazan sofralarına yakışacak bir osmanlı tatlısı şekerpare
Malzemeler:
250 gr. margarin oda ısısında
25 ml sıvıyağ
150 gr pudraşekeri
25 gr irmik
2 yumurta
10 gr kabartmatozu
5 gr vanilya
500 gr un
üzerine fındık
şerbet.
1 kilo şeker
1 litre su
1 çorba kaşığı limon suyu hepsi karıştırılır kaynatılır kıvamıgelince ılımaya bırakılır.
Yapılışı:
un hariç tümmalzemeler karıştırılır un yardımı ile yumuşak bir hamur yapılır. Cevizden birazküçükyuvarlanır tepsiye dizilir ortalarına fındık yerleştirilir. önceden ısınmış 185derecede pişirilir. fırından çıkarılınca hemen ılımış şerbe dökülür 2 saat dinlendirilir servis yapılır.
Yorumlar
tirmişsin yine:))Ellerine sağlık şe
kerpare enfes.Seni ve Gökşin prensesi
mi kocaman öpüyorum...
şekerpareyi çok severim senin yaptığın çok güzel,lezzetli olmuş
sevgiler
lır krem karemele bende senin tari
finle deneyeyim kocaman öpüyorum.