marmelatlı çörek
İstanbul çok soğuk hiç bu kadar soğuk olmamıştı. Etkinlikler haftaya kaldı soğuktan iptal oldu. hemen ısınsın havalar :) durum böyle olunca izinli günümde aileme çayın yanında çörek yapmak şart oldu. Çok lezzetli ve yumuşacık çörekler için tarife geçelim.
Malzemeler:
hamur için:
200 gr oda ısısında tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
20 gr yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurta sarısı hamura eklenecek
üzerine ayrıca bir yumurta sarısı
Aldığı kadar un tahmini 2 su bardağı kadar ekleniyor ama siz yavaş yavaş ekleyin hafif ele yapışan bir hamur olacak mayalanınca kıvama geliyor.
İçine:
yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
yarım su bardağı tahin
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı toz şeker
iç malzemelerinin hepsi karıştırılıyor
üzerine:
piştikten sonra üzerine kayısı marmelatı sürülecekYapılışı:
yağ ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın yumurta sarısını ekleyin tekrar çırpın. ılık sütün içine mayayı ekleyin eriyene kadar karıştırın hamura mayalı sütü , suyu ekleyin karıştırın un ekleyerek yumuşak ele hafif yapışan bir hamur yapın 30 dakika ılık bir yerde mayalayın.
hamuru az unlu zeminde 1 cm. kalınlığında merdane ile açın hazırlanmış içi serpin heryerine. rulo kıvırın 2 cm kalınlığında kesin yağlanmış tepsiye dizin 15 dakıka bekletın. yumurta sarısı sürün önceden ısınmış 180 derecedeki fırında pişirirn. sıcakken kayısı marmelatı sürün her tarafına. kolay gelsin...
Yorumlar
sevgiler
gözde
Sevgiler
Ellerıne sağlık..
Sevgilerle...
olmuşlar banada varmı kocaman öptüm
Ellerine sağlık canım;).
Sevgiler..
aslı
Tabi aynı zamanda da kalori :)
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..