vişneli taç pasta
Pasta tarifi sofra dergisinden. pandispanya tarifinden çok memnun kaldım. güzel kabardı sorun olmadı. ben 25 cm kelepçeli kalıp kullandım. çikolata çanağı için kasenin içine folyo yerlestirdim kasenin seklini aldı içine erimis bitter çikolatayı sürdüm fırca ile dolapta donunca folyoyu alıp çikolata kasesine vişne yerlestirdim pastayı süsledim tarifde bu ayrıntıyı yazmamışlar...
Malzemeler:
pandıspanya için:
4 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
1 türk kahve finçanı mısır unu
1 çay bardağı tepeleme un
1 çay kasığı taepeleme kabartama tozu
1 çorba kasığı kakao
1 çorba kasığı erimis ılımıs margarin ben sıvıyağ koydum
1 çorba kasığı ılık su
Yapılışı:
yumurta ile sekeri beyezlayıncaya kadar çırpın. içine elenmis un, mısır unu, kabartmatozu ve kakao yu ekleyin. tahta kasıkla karıstırın yağ ve suyuda ekleyerek yavassça karıstırın yağlanmıs kalıba dökun. önceden ısınmıs 180 derecede pisirin.
krema için:
malzemeler:
iç kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kasığıun
50 gr bitter çikolata
1 çorba kasığı tereyağı
üzerine :
visne kakao
bitter çikolata benmarı eritip süslemek için.
krema yapılışı:
tozseker yumurta sarısı ve unu çırpın sütü ilave ederek iyice karıstırın. pisirin karıstırarak içine rendelenmıs bitteri ekleyerek karıstırın. ılıyınca tereyağını ekleyin karıstırın soğutun.
pisen pandıspanyayı soğuyunca ortadan ikiye yanlamasına kesinbir su bardağı sekerli nescafeli sütü pandıspanyayı ıslatan ortasına kremayı yayın uzerine diğer pandıspanyayı koyun ıslatın.
200 gr süt kremasını çırpın içine 3 çorba kasığı pudra sekerini ekleyin çırpın.
pastanın üzerni ve kenarlarını kaplayın.hertarafını kakao serpin ortasına çıkolata çanağını koyun içine visneyi. dolapta 3 saat dinlendirin veya birgün dinlense daha iyi. servis yapın..
Malzemeler:
pandıspanya için:
4 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
1 türk kahve finçanı mısır unu
1 çay bardağı tepeleme un
1 çay kasığı taepeleme kabartama tozu
1 çorba kasığı kakao
1 çorba kasığı erimis ılımıs margarin ben sıvıyağ koydum
1 çorba kasığı ılık su
Yapılışı:
yumurta ile sekeri beyezlayıncaya kadar çırpın. içine elenmis un, mısır unu, kabartmatozu ve kakao yu ekleyin. tahta kasıkla karıstırın yağ ve suyuda ekleyerek yavassça karıstırın yağlanmıs kalıba dökun. önceden ısınmıs 180 derecede pisirin.
krema için:
malzemeler:
iç kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kasığıun
50 gr bitter çikolata
1 çorba kasığı tereyağı
üzerine :
visne kakao
bitter çikolata benmarı eritip süslemek için.
krema yapılışı:
tozseker yumurta sarısı ve unu çırpın sütü ilave ederek iyice karıstırın. pisirin karıstırarak içine rendelenmıs bitteri ekleyerek karıstırın. ılıyınca tereyağını ekleyin karıstırın soğutun.
pisen pandıspanyayı soğuyunca ortadan ikiye yanlamasına kesinbir su bardağı sekerli nescafeli sütü pandıspanyayı ıslatan ortasına kremayı yayın uzerine diğer pandıspanyayı koyun ıslatın.
200 gr süt kremasını çırpın içine 3 çorba kasığı pudra sekerini ekleyin çırpın.
pastanın üzerni ve kenarlarını kaplayın.hertarafını kakao serpin ortasına çıkolata çanağını koyun içine visneyi. dolapta 3 saat dinlendirin veya birgün dinlense daha iyi. servis yapın..
Yorumlar
sevgiyle kal...
elıne saglık
canım tesekkur ederim.Amin insallah.. sevgiler..
ab-ı hayat,
tesekkur ederim canım. Amin inşallah....
fılızınmutfagı,
tesekkur ederim. canım sevgiler..
serinmavi,
oyacım canım tesekkur ederim çok incesin. Amin inşallah..sevgiler..
elmasekeri,
canım çok tesekkur ederim
Amin.inşallah. sevgiler...
ELINE SAGLIK CANIM PASTAN HARIKA OTESI OLMUS
SEVGILER
www.yenitadlar.blogcu.com
tatlı gökşine çok güzel ve başarılı bir okul hayatı dilerim canım...sana da kolay gelsin ;-)
Kırkyılda bir pasta yaptığım için, bir türlü sizler gibi el alışkanlığı kazanamıyorum.:( Bloglarda pastaları görünce imreniyorum.
Kızının, uzun yıllar sürecek yolculuğu hayırlı olsun.
Selamlar...
Şu çikolata çanağını da iyi ki yapmışsın aylardır kaç kez gördüm çok hoşuma gidiyor...
Belki bu cmt annemin doğum günü için yaparım...sofrada hoş görüneceğinden eminim :)
ellerine sağlık canım.
tesekkur ederim canım sağol.
diyalog yemekleri,
canım tesekkur ederim.
cıkolata kaseyi kızım yedi ve hertarafını batırdı :)istanbul daysan birgün misafirin ol ikram ederm canım sevgiler...
saliha canım tesekkur ederim. sevgiler..
tesekkur ederim bitanem cok sağol..
tarif bahçesi,
canım tesekkur ederim. kenar susleri için folyo yada yağlı kağıtı üçgen kestim ve erimis bitter surdum donunca ayırıp pastanın kenarlarını susledim. sevgiler..
lavantin,
tesekkur ederim canım. cok seviyorum pasta yapmayı insallah seker hamuru kursuna baslıyacam onuda iyiğice öğrenmek istiyorum . meraklıyım. Amin canım sevgiler...
burcu,
canım tesekkur ederim mutlaka yap çok kolayve zevkli annenede nice yıllar..
sevgiler..
Blogunu bugün gördüm ve tariflerine bayıldım fırsat buldukça denemeye çalışıcam.Sevgiler...
tesekkur ederim. sevgiler..
ebruli tadlar,
tesekkur ederim canım. Amin.
hayırlı ramazanlar..
pandispanyada 1 yemek kasığı erimis margarin var ılık ekleniyor
nutella yı erimis margarinle veya 1 kasık sıvı yağ ile iyice eritin öyle ekleyin. ben denimedim ama bellide olmaz kabartır. kolay gelsin...
Sevgiler...
HARİKA ŞEYLER YAPMIŞSIN VİŞNELİ PASTANI VE MAYALI TARÇINLI KEKİNİ MUHAKKAK DENEYECEĞİM.
cok tesekkur ederım cok tatlısınız sagolun sevgıler..
pelın,
canım benım tesekkur ederım. sımdıden ellerıne saglık sevgıler...