Erzurum Kadayıf Dolması
Türk tatlı menüsünde ''Erzurum kadayıf dolması'' olmazsa ayıp olurdu :)) ben de severek yaptım çokta lezzetli oldu...
Malzemeler:
2 kilo tel kadayıf taze olmasına özen gösterin
500 gr ceviz içi
10 yumurta
şerbet:
2 kilo şeker
1800 ml su
yarım limon
kızartmak için:
1,5 litre sıvı yağ
Yapılışı:
tel kadayı 12 cm boyunda 6 cmeninde ele uzunca alınır ince dövülmüş ceviz içi 3 adet eklenir. dolma sarar gibi sıkı ama çok sıkı olmasın şerbeti çekmez sarılır. yumurtalar çırpılır dolmalar yumurtaya bulanır çok bekletilmez yumurtadan alınır ve kalan yumurta elle sıkılarak akıtılır kızgın bol yağda nar gibi kızartılır soğuk şerbete atılır 10 dakika bekletilir kaymak vb. servis edilir...
Yorumlar
Sevgiler..
ben kac kez denediysem beceremedim. yumurta koktu yada serbeti cekmedi. sizinkiler serbeti cok iyi cekmis. ben beceremem, denemek icin umudum yok, sizin ellerinize saglik.
selamler, selma