tiramisu-3
müşterilerin çok sevdiği tiramisu, severek yapıyorum...
Malzemeler:
400 gr labne
500 gr çırpılmış krema
9 yumurta sarısı
300 gr şeker
3 yaprak jelatin
- iki pat kakaolu pandispanya veya kedi dili
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 5 cc - 1 çorba kaşığı badem likörü ve kanyak - eklemeyedebilirsiniz ama orjinali bu
Yapılışı:
şeker ve yumurta sarılarını mikserle beyazlayana kadar çırpın şekerin erimesi için benmari usulu çırpın derim alttan kaynayan sıcak buharda bu işlemi yapabilirsiniz.
kremayı yoğunlaşana kadar çırpın
labne peyniri ayrı bir kapta çırpın
çırpılmış şekerli yumurta sarısını, kremayı ve labneyi karışrırın.
yaprak jelatinleri soğuk suda ıslayın yumuşayınca orta büyüklükteki cezveye alın üzeri biraz geçecek kadar su ekleyin benmari usulu jelatinleri eritin tiramisu karışımına dökün karıştırın.
- bir kapta nescafeyi 1 su bardağı sıcak su ve 4 çorba kaşığı şekerle eritin ılıyınca alkolleri ekleyin ve karıştırın
pandispanyayı bolca ıslayın. tiramisu karışımının yarısını dökün. kalan pandispanya patını yerleştirin ıslatın dolapta yarım saat dinlendirin sonra kalan tiramisu karışımını dökün düzeltin tekrar derin dondurucuya koyun bir gece dinlensin. kelepçeli kalıptan çıkarın üzerine kakao serpin servis yapın.
Yorumlar
ellerine sağlık
ellerine sağlık kocaman öptüm.
orjinaline en yakın tarif bu galiba
paylaşımın için sağol
Sevgilerimle
jelatın;
gıda katkı maddesi olan jelatin, sığır ve balık gibi hayvanlardan elde edilen, hayvansal kaynaklı bir proteindir.
Jelatin,
gıda maddelerinde kıvam arttırıcı ve jelleştirici gibi özelliklerinden dolayı kullanılmaktadır.
Yumurta sarılarını kullandıktan sonra kalan onca yumurta beyazını nasıl değerlendirebiliriz ?
Bir iki tarif var mı acaba (beze hariç) ?
Şimdiden teşekkür ederim.