ay çöreği
Elimizde kalan kek, tatlı, pandispanya, krema vb. tatlıları karıştırıp içine kakao, az tarçın, fıstık fındık tozu ve süt ile hamur yapıyoruz dinlendiriyoruz. 6 cm. kalınlığında 10 cm. uzunluğunda yuvarlıyoruz. Hazırladığımız paskalya çöreği hamurunu 1 cm. kalınlığında açıyoruz 1 adet çırpılmış yumurtayı fırça ile sürüyoruz. Kenarına hazırladığımız yuvarladığımız kakaolu karışımı uzunlamasına yerleştiriyoruz 1 kez yuvarlıyoruz şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. File, fındık veya badem ile süslüyoruz mayalanmasını bekliyoruz 30 dakika. önceden ısınmış 185 derecedeki fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
not: kapalı bir şekilde birgün dinlenince daha lezzetli oluyor
Yorumlar
Saygılarımla.
çilmez lezzeti idi.Enfes görünüyor el
lerine sağlık.Seni ve Gökşini kocaman
öpüyorum...
ayçöreği=çocukluğum ilk okul yıllarım benim için..
Anneciğim her allahın günü yapıp koyardı beslenme çantama.. ne kadar güzell..
elleinize sağlık..
mutlu günler dilerim..
sevgiler..