
Portakalla yaptığım şifon keki, vişne ile denedim, nefis oldu. Vişneyi ezerek püre halinde keke ekledim. Vişne suyu ile sos hazırladım. Çilek meyvesi ile de deneyebilirsiniz…

Malzemeler:
4 yumurta sarısı
1/2 su bardağı vişne püresi- derin dondurucudaki vişne oda ısısına gelince suyu ile birlikte robotta püre halinde ezdim. 2 çorba kaşığı daha su ekledim.
85 ml mısır yağı -1 çay bardağı sıvı yağ
90 g şeker – yarım su bardağı
150 g un – 2 su bardağı
3 g tuz – yarım çay kaşığından az olsun
1 çay kaşığı kabartmatozu
Ayrıca:
5 yumurta beyazı
1/8 çay kaşığı – krem tartar ( aktarlarda satılıyor 100 gr 5 ytl.)
100 g şeker - 1/2 su bardağı
Yapılışı:
1) yumurta akını, krem tartarı ve şekeri koyulaşana kadar çırpın.
2) yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın içine sıvıyağ,şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. içine vişne püresini, un, kabartmatozu ekleyin karıştırın. koyulaşan yumurta akını ekleyin mikserle iyice karıştırın.
3) Karışımı 23 cm derinliğindeki kalıba dökün.
4) Yaklaşık 1 saat boyunca, 180 derecede pişirin.
5) Keki fırından alın ve tamamen soğumaya bırakın . sos dökün servis edin..
vişne sosu:
1 su bardağı vişne suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Hepsini karıştırın kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin bıraz sıcaklığı gitsin kekin üzerine gezdirin…
Yorumlar