nane likörlü elma tatlısı
Annem nane likörünü çok sever, bende anneler günü hediyesi; nane likörlü elma tatlısı yaptım. Tarif ‘ Barba’nın Mezeleri’ kitabından. Çok lezzetli ve hafif oldu. Pişen tatlı soğuduktan sonra içini kaymakla doldurdum. Sunumu ve rengi çok hoş, sevenlere tavsiye ederim. Tüm annelerin anneler gününü kutlarım…
Malzemeler:
4 golden elma
1 su bardağı nane likörü
1 çay bardağı toz şeker
üzerine:
kaymak veya kremşanti
vişne
Yapılışı:
1- elmaların kabuklarını soyun, ortalarındaki çekirdeği elma oyacağı ile oyarak çıkartın
2- küçük ve derin bir tencereye elmaları dizin. ortalarına tozşekeri koyun likörü boşaltın
3- ağır ateşte 20 dakika pişirin demiş ama ben yarım saat arada çevirerek ve şerbeti koyulaşana kadar beklettim
4- tencerenin kapağını kapatmayın, zira alkol alev alır.
5- soğuduktan sonra içlerini kaymakla doldurun ve süsleyerek servis yapın…
Yorumlar