kız parmağı
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı mısır unu
yarım su bardağı toz badem
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
arasına : 125 gr oda ısısında tereyağı
kızartmak için: sıvıyağ
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım çay kaşığı limon tuzu
yapılışı:
Hepsini karıştırın kıvama gelene kadar kaynatın.
Yapılışı:
Un, mısır unu, badem tozu, limon suyu, tuz karıştırılır içine su eklenir yumuşak bir hamur yapılır. ele yapışıyorsa biraz un eklenir toparlanır. 20 dakika dinlendirilir. unlu zeminde yarım cm. açın oda ısısında olan yağı hamura sürün mektup gibi kapatın. dolapta 15 dakika bekletin bu işlemi birkez daha yapın sonra 1 saat dolapta dinlendirin. unlu zeminde yarım cm kalınlığında kare açın. parmak uzunluğunda ve 1 cm. genişliğinde kesin. bol kızgın yağda kızartın. önce kağıt havluya alın sonra beklemeden soğuk şerbete atın.
Yorumlar