gazozlu poğaça


Malzemeler:

1 su bardağı oda ısısında sade gazoz

çamlıca marka vb.

yarım su bardağı su

250 gr tereyağı oda ısısında

30 gr yaş maya veya

1 çorba kaşığı toz maya

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

un


İçine: peynir maydanoz karışımı vb.

Üzerine:

yumurta sarısı

çörek otu vb.

Yapılışı:

Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.

not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor. tarıf yuva mayadan..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi