gazozlu poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
çamlıca marka vb.
yarım su bardağı su
250 gr tereyağı oda ısısında
30 gr yaş maya veya
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
Üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu vb.
Yapılışı:
Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor. tarıf yuva mayadan..
Yorumlar