Paskalya Çöreği
Mahlep baharatı poğaçalara, tatlılara ve kurabiyelere çok yakışıyor ama paskalya çöreğinde muhakkak olmalı. mahlep yerine damla sakızı ekleyenlerde var.
malzemeler:
175 gr erimiş ılımış tereyağı
42 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su
4 yumurta
1,5 su bardağı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
6,5 su bardağı un
üzerine :
1 yumurta sarısı
fındık
Yapılışı:
mayayı 1 su bardagı ılık suda eritin. erimiş yanmamış ılık yağın ıcıne yumurta, pudra şekeri, mahlep ekleyin biraz karıştırın mayalı suyu ekleyin karıştırın. yavaş yavaş un ilave edin ele hafif yapışan bir hamur yapın. (mayalı hamurları fazla sert bir hamur yapmayın sonuç güzel olmaz.) üzerini örtün. iki misli olana kadar mayalayın.
mayalanan hamuru tekrar yoğurun 3 parçaya bölün. her üç parçayı tekrar 3 parçaya bölün. her yumağı 20 cm. boyunda rulo yapın.saç örgüsü şeklinde sarın. fırın tepsisine aralıklı dizin ılık ortamda 20 dakıka yine mayalayın. üzerine yumurta sarısı ve fındık kırıgı serpin. önceden ısınmıs175 derecede pişirin.
tarif: Ayşe Tüter
malzemeler:
175 gr erimiş ılımış tereyağı
42 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su
4 yumurta
1,5 su bardağı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
6,5 su bardağı un
üzerine :
1 yumurta sarısı
fındık
Yapılışı:
mayayı 1 su bardagı ılık suda eritin. erimiş yanmamış ılık yağın ıcıne yumurta, pudra şekeri, mahlep ekleyin biraz karıştırın mayalı suyu ekleyin karıştırın. yavaş yavaş un ilave edin ele hafif yapışan bir hamur yapın. (mayalı hamurları fazla sert bir hamur yapmayın sonuç güzel olmaz.) üzerini örtün. iki misli olana kadar mayalayın.
mayalanan hamuru tekrar yoğurun 3 parçaya bölün. her üç parçayı tekrar 3 parçaya bölün. her yumağı 20 cm. boyunda rulo yapın.saç örgüsü şeklinde sarın. fırın tepsisine aralıklı dizin ılık ortamda 20 dakıka yine mayalayın. üzerine yumurta sarısı ve fındık kırıgı serpin. önceden ısınmıs175 derecede pişirin.
tarif: Ayşe Tüter
Yorumlar
öyle kolay kolay canım bir şey istemez..
ama ne yazıkki ,son günlerde fazla ilaç tükettim..
şimdi bu tablo içindeki 3 güzel bana okadar cazipp geldikii..onları tüketmenin yollarını arıyorum :)
napabilirz ?? ne dersinn :))
eline sağlık ,hayrlı ramazanlar....çk svglrrrrrr
kucak dolusu selam ve sevgiler.
hayirli saurlar.
Hayirli Ramazanlar..
Sevgilerimle.......
Paskalya çöreğide nefis kabarmış,sahur için çok lezzetli olur.Tarif için teşekkürler...
Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
harika paskalya cörekleri.eline saglik.Vallahi bu saatlerde yapilirmi bu bana.bayildim görüntülerine.
Sevgiler.
Sevgiler,
Evren
Daha yeni,yavaş yavaş gelişiyor.Annem Şükran,ben de Canan.
Yeni tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler...
ellerıne saglık..sevgılerımle..gökşini öpüyorum..annene sevgı ve hurmetlerımle..
ellerine sağlık. Ne güzel kabarmışlar. Görüntüsü süper.
Sevgiyle kal.
Hayırlı akşamlar..
Insallah harika bir tatil geçirmisindir,özlettin kendini. Bende yeni geldim pc bozuktu,ama sükür hal oldu.
Ellerine saglik canim çorekler miss gibi omuslar.
Hayirli ve bereketli ramazanlar dilerim canimcim,öptüm.
seninkiler adeta ekrana yapismami sagladi:))
ellerine saglik sekerrr nefis , nefis
www.yenitadlar.blogcu.com
ELLERİNE SAĞLIK ..
SEVGİLER...
paskalya çöreğin çok güzel olmuş
hanım göbeği tatlısıda başka güzel..
tariflerini not aldım
hepsi birbirinden güzel
seni takip ettiklerime ekliyorum
bende ziyaretini beklerim
sevgiyle kal...
hayırlı ramazanlar
durulezzetler.blogspot.com