kayık kabak
patlıcanla yaptığımız karnıyarık tarifini kabakla yapın derim çok lezzetli oluyor...
malzemeler:
6 kabak
250 gr kıyma
1 iri soğan
2 domates
2 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
sarımsak
karabiber tuz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı:
kabaklar kayık gibi oyulur. yıkanır kağıt havluya tek tek sarılır suyu gitsin diye 1 saat bekletilir.
kıyma kavrulur. içine 2 çorba kaşığı yağ eklenir soğan incecik doğranır biraz pisirilir. domatesin kabukları soyulur incecik doğranır baharatlar atılır karıstırılır.
kabaklar az yağ ile altları ve kenarları hafif kızartılır. borcama dizilir. ortalarına soyulmus sarımsak taneleri butun halde konur. 2veya 3 tane yeterli. iç paylastırılır. cok az salcalı su yapılır dökulur. önceden ısınmıs kızgın fırında pisirilir.
Yorumlar
çok lezzetli bir görüntüsü var,eline sağlık canım...
ellerine sağlık.Ne güzel bir görüntü yapmışsın.Yemede içinde uyu olmuş.
Sevgiyle kal.
bende çıkacağına yakın kaşar rendesi serperim üzerine..
sunumuda severim..
svglr NuNu
sevgiler.
Mutlu haftasonları..
O kadar keyif vericiydiki...Kayıklarımı başarıyla yapıp görmek bile beni çok sevindirdi.Tadı çok hafif ve lezzetliydi.Ben kıymayı çok sevmem ama gerçekten ayıla bayıla yedim.Yalnız kabakları kızartırken ortaya çıkan fışkırtmalar biraz kızdırdı beni...Bu güzel tarifini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum...Allah senin yokluğunu bana göstermesin:))