kestaneli pasta
bu pasta tarifinin en sevdiğim tarafı içersinde un olmaması. çokta lezzetli.
pastanın bütün resmini çekemeden yeğenim ecem dilimlemis hemen yakaladım :))
tavsiye ederim....
Malzemeler:
3 su bardağı haslanmı içi çıkarılmıs kestane
1 su bardağı pudra şekeri
5 yumurta
1 tutam tuz
1 paket vanilya
arasına:
200 ml. krema
3 çorba kasğı pudraşekeri
üzerine:
çikolata sosu:
3 çorba kasığı kakao
1 çorba kasığı nişasta
1 çorba kasığı un
4 çorba kasığı seker
3 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
Yapılışı:
haşlanmıs içi çıkarılmıs kestaneleri robotta pure haline getirin un gibi olsun.
yumurta sarılarını akını ayırın.
akını bir tutam tuz ekleyerek kar gibi olana kadar cırpın.
kestane puresinin içine yumurta sarılarını ve pudra sekerini ekleyin mikserle cırpın iyice.
yumurta akını ekleyerek tekrar karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökun düzeltin. önceden ısınmıs 170 derecede pisirin.
çıkarın iyice soğusun. 2 veya 3 pat ayırın.
aralarına çırpılmıs süt kremasını sürün. önceden pisirilmis ve biraz sıcak olan çikolata sosunu
pastanın üzerine gezdirin. duzeltin. dolapta 1 saat dinlendirin.
üzerine bolca kakao serpin. çikolata sosuna batırılmıs butun kestaneler ile susleyin...
çikolata sosun yapılışı:
çikolata hariç butun malzemeler tencereye alınır. süt ilavesi ile ezilir ve karıstırılarık pisirilir içine çikolata eklenir karıstırılır. soğumadan kullanılır. profiterol yaparkende bu sosu kullanıyorum cok güzel oluyor. ama hazır sosta kullanabilirsiniz ...
not: kestane 1 kilo kadar olacak. bazı kestaneler içi az oluyor. ayarlarsınız...
pastanın bütün resmini çekemeden yeğenim ecem dilimlemis hemen yakaladım :))
tavsiye ederim....
Malzemeler:
3 su bardağı haslanmı içi çıkarılmıs kestane
1 su bardağı pudra şekeri
5 yumurta
1 tutam tuz
1 paket vanilya
arasına:
200 ml. krema
3 çorba kasğı pudraşekeri
üzerine:
çikolata sosu:
3 çorba kasığı kakao
1 çorba kasığı nişasta
1 çorba kasığı un
4 çorba kasığı seker
3 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
Yapılışı:
haşlanmıs içi çıkarılmıs kestaneleri robotta pure haline getirin un gibi olsun.
yumurta sarılarını akını ayırın.
akını bir tutam tuz ekleyerek kar gibi olana kadar cırpın.
kestane puresinin içine yumurta sarılarını ve pudra sekerini ekleyin mikserle cırpın iyice.
yumurta akını ekleyerek tekrar karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökun düzeltin. önceden ısınmıs 170 derecede pisirin.
çıkarın iyice soğusun. 2 veya 3 pat ayırın.
aralarına çırpılmıs süt kremasını sürün. önceden pisirilmis ve biraz sıcak olan çikolata sosunu
pastanın üzerine gezdirin. duzeltin. dolapta 1 saat dinlendirin.
üzerine bolca kakao serpin. çikolata sosuna batırılmıs butun kestaneler ile susleyin...
çikolata sosun yapılışı:
çikolata hariç butun malzemeler tencereye alınır. süt ilavesi ile ezilir ve karıstırılarık pisirilir içine çikolata eklenir karıstırılır. soğumadan kullanılır. profiterol yaparkende bu sosu kullanıyorum cok güzel oluyor. ama hazır sosta kullanabilirsiniz ...
not: kestane 1 kilo kadar olacak. bazı kestaneler içi az oluyor. ayarlarsınız...
Yorumlar
canımcım çok nefis görünüyor,
ve de acaip lezzetli bişeydir bu ya
ellerine sağlık
sevgiler ve öpücükler
Kestaneli lezzetleri çok sevdiğimden olsa gerek uzun süre pastaya bakmaktan kendimi alamadım.Ellerinize sağlık çok lezzetli ve şık görünüyor pasta.
Dayanamayıp bir dilim alıp da gidiyorum:)))
sevgiyle kal....
sevgilerimle
canım tesekkur ederim. denemeni isterim gerçekten nefis oluyor..
bende öptum seni..
abı hayat,
tesekkur ederim canım. nefis bir tadı var. afiyet olusn. sevgiler..
misket limonu,
tesekkur ederim canım. sevgiler..
bahar ceceğı,
tesekkur ederim canım. evet unsuz olması ayrı bir guzel. sevgiler..
nıl,
tesekkur ederim canım. cok incesin. ama mutlaka dene nefis oluyor ve cok kolay. sevgiler..
nıno,
tesekkur ederim canım. sevgiler...
M.Akın,
tesekkur ederim canım herzaman beklerim. sevgiler..
gul gibiyim,
tesekkur ederim canım. hosgeldin. sevgiler..
canım tesekkur ederim. sevgiler..
fusun,
canım tesekku ederim. çok sevinirim. sevgiler..
lady kosan istirdye,
canım tesekkur ederim. beğenecenden eminim. sevgiler..
emel,
canım beğenmene sevindim tesekkur ederim.
kabarmamasının sebebi acaba kestanemi azdı, bazı kestane içleri az olur yada yoğun olmaz.
kestaneyi sıcakkenmi eklediniz.
veya kestaneyi un gibi pure yaptınızmı, yumurtalar tazemiydi? bunlar kabarmasını engeller. ama kestane içini birdahakine 4 su bardağı kadar ekleyin derim belki az gelmistir.
kabartmatozu eklemedim nasıl sonuç verir bilmiyorum ama yarım paket ekleyin derim. sevgiler..