frambuazlı pasta
meyveli pastaları cok severim özellikle frambuazlı olanları. evde temiz ortamda yapılan pastalar baska lezzetli oluyor ve içinize siniyor. tavsiye ederim...
Malzemeler:
pandispanya için:
6 yumurta
6 çorba kasığı toz seker
3 çorba kasığı mısır nişastası
5 çorba kasığı un
1 tatlı kasığı limon suyu
1 çay kasığı kabartma tozu
Yapılışı:
yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın.kabartmatozunu, unu ve nısastayı karıstırınikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 26 cm. kalıba dökun.165 derecede pisirin.
1.krema:
1 yumurta
2 çorba kasığı nişasta
1 çorba kasığı un
2 su bardağı süt
3 çorba kasığı seker
vanilya
1 paket kremsanti
Yapılışı:
kremsanti harıç diğer malzemeler karıstırılır ve pisirilir. soğuyunca toz halindeki kremsantiyi ekleyin mikserle hepsini çırpın.
2.krema:
400 ml süt kreması
4 çorba kasığı seker
yarım çay bardağı frambuaz sosu veya çay kasığının uçu ile pembe seker boyası.
Yapılışı:
kremaynın tarife göre çırpın içine seker ekleyin çırparken. yoğunlasınca kullanın.
içine sos veya seker boyası ekleyin.
üzerini kaplamak için 200 ml. sut kreması hazırlayın..
Pastanın yapılışı:
soğuyan birgun dinlenen pandıspanyaları 3 pata ayırın.
birinci pata ilk yaptığımız nisastalı krema ile kaplalyın uzerine bolca donmus frambuazı yerlestirin. uzerine ikinci pembe kremayı ekleyin hertarafına surun.
ikinci patı kapatın sekerli sut vb. ile ıslatın. pembe kremadan bolca surun.
enson patı kabatın dısını duzeltin dolpta soğutun bir saat.
200 ml sut kremasını hazırlayın tarife göre pastanın dıs yuzeyini kaplayın bolca hindistancevisi serpin.
bitkisel çilek jölesini hazırlayın sıcakken tabağa dizdiğim donmus frambuazların uzerine döktum cok az.
dolapta dondurdum. pastayı susledim..
Malzemeler:
pandispanya için:
6 yumurta
6 çorba kasığı toz seker
3 çorba kasığı mısır nişastası
5 çorba kasığı un
1 tatlı kasığı limon suyu
1 çay kasığı kabartma tozu
Yapılışı:
yumurta sarılarını akını ayırın. aklarını 3 çorba kasığı seker ile kar beyazı olana kadır çırpın. baska bir kapta yumurta sarılarını 3 çorba kasığı toz sekerle 3 dakika iyice çırpın biraz yoğunlassın ve beyaza yakın renk alsın.yumurta sarısını akın ıçıne tahta kasıkla karıstırarak ekleyin biraz karıstırın.kabartmatozunu, unu ve nısastayı karıstırınikiye ayırın eleyerek ekleyin tahta kasıkla yavaşça karıstırın. dibi yağlanmıs kelepçeli 26 cm. kalıba dökun.165 derecede pisirin.
1.krema:
1 yumurta
2 çorba kasığı nişasta
1 çorba kasığı un
2 su bardağı süt
3 çorba kasığı seker
vanilya
1 paket kremsanti
Yapılışı:
kremsanti harıç diğer malzemeler karıstırılır ve pisirilir. soğuyunca toz halindeki kremsantiyi ekleyin mikserle hepsini çırpın.
2.krema:
400 ml süt kreması
4 çorba kasığı seker
yarım çay bardağı frambuaz sosu veya çay kasığının uçu ile pembe seker boyası.
Yapılışı:
kremaynın tarife göre çırpın içine seker ekleyin çırparken. yoğunlasınca kullanın.
içine sos veya seker boyası ekleyin.
üzerini kaplamak için 200 ml. sut kreması hazırlayın..
Pastanın yapılışı:
soğuyan birgun dinlenen pandıspanyaları 3 pata ayırın.
birinci pata ilk yaptığımız nisastalı krema ile kaplalyın uzerine bolca donmus frambuazı yerlestirin. uzerine ikinci pembe kremayı ekleyin hertarafına surun.
ikinci patı kapatın sekerli sut vb. ile ıslatın. pembe kremadan bolca surun.
enson patı kabatın dısını duzeltin dolpta soğutun bir saat.
200 ml sut kremasını hazırlayın tarife göre pastanın dıs yuzeyini kaplayın bolca hindistancevisi serpin.
bitkisel çilek jölesini hazırlayın sıcakken tabağa dizdiğim donmus frambuazların uzerine döktum cok az.
dolapta dondurdum. pastayı susledim..
Yorumlar
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..
Selam ve sevgilerimle..
Hülya
Tütü
tesekkur ederim canım .sevgiler..
kevser,
tesekkur ederim canım. cok tatlısın :) sevgiler..
bahar ciceği,
tesekkur ederim canım. evet cok haklısın. en kalıteli bile dediğiniz yerlerde yapılan pastaları artık ben yemem :) iyikide biliyorum yapmasını. sevgiler..
misket limonu,
tesekkur ederim canım. haklısın cok sık tarıf veriyorum ama ailecek 7 kisiyiz gelen giden misafirde eksik olmuyyor Allaha sukur. bu yuzden talep cok. yapıyorum yiyorlar valla bazen bana bile kalmıyor . benimde canıma minnet severek yaptığım için :) simdiden istekler sıralandı valla yine yapacam :))
sevgiler..
ilker,
tesekkur ederim canım . sevgiler..
meleğin marifetleri,
tesekkur ederim canım. cok incesin. yaparsan sevinirım çok lezzetli oldu gerçekten. sevgiler..
etki alanı,
canım benim nasılın. guzel sözlerin için tesekkur ederim. öptum sevgiler..
zehra,
tesekkur ederim canım. çok incesin. sevgiler..
banu,
adasım nasılsın. tesekkur ederim.
evde 7 kisiyiz talep cok olunca mutfaktan çıkmıyorum ama isime geliyor sevyorum mamalar yapmayı. sevgiler ...
kevgire gel kevgire,
yani eğer kabul edersen bu ay kevgirdesin
ayrıntılar için
kufu38@gmail.com
bekliyorum
sevgiler
pastaya bayıldım mmmmmmmmmmmmmm
www.annemmutfakta.blogcu.com
Aylin
Pasta o kadar güzel görünüyor ki sevilmeyecek gibi değil,ellerine sağlık.
sevgi ve selamlar...
Bir zamanlar altınkek in frambuazlı pastasına aboneydim kendim yapmaya başladığımdan beri içeri adım atmıyorum :))
frambuaz,böğürtlen,çilek ve ananas...bir pastaya en çok yakışan meyveler bence.
Ellerine sağlık canım...
Fotoğraftaki dilimi hani kargoyla bana yollamıştın??? Gelmedi de :)
tesekkur ederim.
kabul etmezmiyim. cok mutlu oldum. neler yaparım :))) cok sevindim. sevgiler..
nil,
tesekkur ederim canım. sevgiler..
zeynep,
tesekkur ederim canım çok tatlısın. sevgiler..
pastanı sec,
aylin canım tesekkur ederim. sevgiler..
ab-ı hayat,
tesekkur ederim canım cok incesin sevgiler..
yaren,
tesekkur ederim canım. sevgiler..
burcu,
canım yeni gelin nasılsın. :) tesekkur ederim. yollarım tabi yeterki iste . sevgiler...
ellerine saglik,canim sevgiler...
canım tesekkur ederim öptum. sevgiler..
pervin,
canım tesekkur ederim. hafif ve lezzetli oldu. sevgiler..
nino,
canım tesekkur ederim. öptum sevgiler..
deniz sefası,
canım tesekkur ederim. sevgiler..
Öncelikle güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ama sizin sayfanız da beni kendimden geçirdi:)Bu harika pastalardan hangisine yorum yazacağımı şaşırdım. En sonunda frambuaz tutkumdan ötürü bu pastada karar kıldım. Gerçekten farkınızı belli ediyorsunuz. Hepsi harika görünüyor:)
Sevgiler
Zeren
Nilly