damla sakızlı çatal
bu lezzetli tarifi sık sık yaparım . ağızda dağılan nefis bir tadı var. damla sakızı ayrı lezzet veriyor. ama eklemeyedebilirsiniz...
malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr margarin
1 çay bardağı seker
1 paket kabartma tozu
1 cay kasığı tuz
1 çay kasığı toz haline gelmis damla sakızı
1 çay kasığı mahlep
aldığı kadar un
üzerine:
yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı:
malzemeler hepsi iyice karıstırılır un ilavesi ile orta yumusaklıkta bir hamır yapılır ele yapısmayacak.
10 dakika dinlendirilir. sekil verilir. tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir.
önceden ısınmıs 175 derecede pisirilir....
Yorumlar
Kestaneli pastanda gözüm kaldı..:)
Unsuz nasil yaptin öyle süpersin..
sevgıler
fıdan
Ne kadar itinalı ve özenle yapılmış çatal çöreklerin.Ellerine sağlık canım.Değme pastanelere taş çıkartır bunlar..))Harikasın!!
Cheesecake'ne hayranım devamlı..))
tesekkur ederim canım. beğenmene çok sevindim. kestaneli pastadan yapmanı öneririm gerçekten çok lezzetli. sevgiler..
ebru,
tesekkur ederim canım. tada çok hos ve lezzetli ama eklemeyedebilirsin. sevgiler..
fidaneli,
tesekkur ederim canım. sevgiler..
damak tadı,
tesekkur erderim canım. çok incesin. sağol. sevgiler....
canım tesekkur ederım.cok ıncesın. sevgıler..
mutfak havlusu,
tesekkur ederım canım. sevgıler...