Kayıtlar

caramelıa

Resim
Koza mutfak'ta Fransız Pasta şefi Frederic Boures tarafından gerçekleştirilen petifur ve tuzlu kurabiyelerin silikon kalıpta farklı pişirlme ve sunumlarını İstanbul daki pastane şeflerine 3 saatlik uygulama ile tanıttı ben de pastane şefi olarak orada bulundum. Caremelıa malzemeler: tart hamuru : 160 gr yumurta sarısı 290 gr toz şeker 290 gr yumuşak tereyağı 360 gr un 65 gr toz badem 13 gr kabartma tozu  gr vanilya 2 gr tuz hazırlanışı: yumurta sarısını şeker ve vanilya ile karıştırın. tereyağı ve tuzu ilave edin. unbadem ve kabartma touzunu ilave edin ve karıştırın. demarle flexipan tart silikon kalıbına  hamuru sıkın. siz klasık tart kalıbınızı kullanabılırsınız farketmıyor. 175 derecede sıcak fırında pişirin 20 - 25 dakıka içine: meyve püresi ile krema hazırlayabılırsınız veya pastacı kremasını kullanabılırsınız sıze kalmıs. susleyerek sunun.

rokoko - 2

Resim
Fransız mutfağına ait olan bu tarifi daha önce yapıp paylaşmıştım hatırlarsınız. sunumu ve lezzeti süper bir pasta. pandispanya patını inceltebilirsiniz ben kalın kullandım. tarifi burda

ekmek kadayıfı

Resim
Malzemeler: 1 adet ekmek kadayıfı 3 kilo şeker karamel için: 500 gr şeker yarım limon suyu süslemek için: kaymak Yapılışı: Ekmek kadayıfı geniş yüksek kenarlı bir tepsiye alınır üzerine 600 ml  90 santigrat derecede sıcak su dökülür. suyunu çekmesi beklenir bu sırada 2,5 kilo şeker 2 litre su ile bir tencereye alınır karıştırılır kaynatılarak şerbet yapılır. altı kısılır bu sırada karamel için 500 gr şeker limon suyu orta bir tencereye alınır altı yakılarak şeker eritilir karıştırılır karamel kıvamına ve rengine gelene kadar kaynatılır. karamel hazırlanan şerbete eklenir karıştırılarak tekrar kaynatılır. ekmek kadayıfı tepsisi ile beraber ocağa alınır. orta ateşte karamelli şerbet bolca eklenerek çevrile çevrile pişirilir. sık sık şerbet eklenir üzerine gezdirilerek üst kısımlarıda pişirilir  ve ekmek kadayıfı üç misli büyüyene kadar bu işlem yapılır. bir gün dinlenen ekmek kadayıfı kaymakla servis yapılır.

kakule kremalı armut tart

Resim
Malzemeler: tart hamuru tarifi burda kreması : 1 kilo süt 250 gr şeker 1 yumurta sarısı 40 gr nişasta 10 gr un 10 gr tarçın 10 gr kakule tozu 8 adet armut şerbet: 1 kilo seker 1 litre su Yapılışı: - Tart hamuru hazırlanır. merdane ıle 1,5 cm. kalınlığında acılır tart kalıplarına yerleştırılır. önceden ısınmış 180 derecedekı fırında pembe renkte pisirilir. -  Süt şeker kaynatılır kaynayan süte az suda açılmış nişasta ve un karıştırılarak eklenir. soğuyunca yarım su bardağı toz kremşanti ve baharatlar eklenerek mikserle çırpılır. -  Armutlar soyulur ortaları alınır. kaynayan şerbete atılarak yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.  sogutulur. - pişen tart hamurları kalıplardan çıkarılır. ortalarına krema pay edilir kremanın üzerine armutların yarısı   yerleştirilir üzerlerine tarçın serpilir. servis yapılır...

bilgilendirme

Blogger etkinliklerine benim adımı ve wep sitemin adresini kullanıp katılan kişi ya da kişiler oluyormuş hiçbir blogger vb. etkinliklerine şahsen katılımda bulunmadım ve bulunmayacağım. bu tür organizasyonu düzenleyen kurum ya da kuruluşların ve katılımcıların BİLGİSİNE ...

benekli pasta ya da dalmaçyalı pasta

Resim
hafif ve lezzetli bir pasta daha öncede paylaşmıştım. tarifime buradan bakabilirsiniz.

EKLER

Resim
Malzemeler: 250 gr margarin 500 ml su 350 gr un 12 yumurta kreması: hazır satılan pastacı kreması veya buradaki tarifimi deneybilirsiniz üzerine: 400 gr benmari erimiş bitter çikolata 200 gr benmari erimiş beyaz çikolata Yaplışı: su, yağ bir tencereye alınır orta ateşte yağ eriyip su hafif kaynamaya başladığı zaman un eklenir helva yapargibi 10 dakika karıştırılarak hamur pişirilir. ılıyınca içine yumurtalar teker teker eklenir karıştırılarak yedirilir. sıkma torbasına alınır 7 cm uzunluğunda 3 cm eninde yağlı kağıta sıkılır veya iştediğiniz boylarda. önceden ısınmış 180 derecedeki fırında içi boşalıp kuruyana kadar pişirilir. soğuyunca içlerine pastacı kreması ile doldurulur erimiş bittere üzerleri batırılır. beyaz çikolata ile süslenir.